första politiska uppdraget

Jaha, så var det officiellt, efter årsskiftet hamnar jag i styrelsen för Tranås energi som representant för Miljöpartiet.
Spännande och läskigt.
Jag har aldrig suttit i en styrelse för ett energibolag förut…
Men jag brukar sällan fundera över om jag kan, bara om jag vill!

När jag startade min butik för ca 2 år sen funderade jag aldrig över om jag skulle klara av det eller ej, jag bara gjorde, när jag fick mitt jobb på Rås funderade jag inte heller om jag skulle klara av det, jag bara gjorde och i båda fallen såg jag fram emot att lära mig och att göra något gott för miljön och samhället.
Båda jobben har gett mig ovärderlig erfarenhet och kunskap.
Och kanske har jag också gjort Tranås lite grönare, jag har ju lyckats kravcertifiera ännu en av kommunens verksamheter, Rås lunchbufféer.
Sen måste man ha insikt att känna när det är dags att gå vidare.
Att lämna Rås är inte mitt eget val, mitt vikariat är slut, men jag tror att det är det bästa även för mig.

Styrelseuppdraget är ju inget jobb i den bemärkelsen, jag måste ju fortfarande hitta något att försörja mig på, men jag ser fram emot erfarenheterna det kan ge mig och hoppas att jag kan göra nytta och vara en bra grön representant!

2 thoughts on “första politiska uppdraget

 1. Oj, det låter jättekul att sitta i en styrelse! Stort lycka till med det.

  Men något annat jag undrar över är varför du inte har din butik längre. Jag har hängt i ett tag men aldrig riktigt fått klarhet i denna fråga. Var det inte ekonomiskt lönsamt? Jag funderar själv på att öppna butik, miljövänlig sådan och skulle gärna höra lite mer om dina erfarenheter!

 2. Ja, lycka till kan jag behöva.

  Butiken gick ju inte med plus direkt, hade den bara ett år. Men den gick runt till hyra och nya inköp, det var jag nöjd med.
  Jag kände mig klar med den, jag fick testa på och lära mig en massa och träffa intressanta människor.
  Men så fick jag ju ett årsvikariat som jag gärna ville ha och beslutade mig för att lägga ner butiken.
  En erfarenhet jag fick var också att butik inte var det jag helst ville driva, det är lite för stillastående för mig (iallafall i en så liten butik som min var) Sen kan det vara frustrerande att vara ensam och att man alltid måste vara på plats när man har öppettider att tänka på.
  Jobbet jag har nu är mer flexibelt, ibland jobbar man 15 timmar i sträck, ibland kan man ta ut en kompdag men för det mesta jobbar man 8 timmar.
  Men jag kan ändå rekommendera att testa, för butik (eller café) är ett bra socialt sätt att möta människor på!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *