Idag blev det en tidig morgon i vinbärsbuskarna.
Gjorde årets första saft… stackars barn får bara dricka vatten annars…
Vinbärssaft
Koka upp de rensade bären tillsammans med ca 3 dl vatten per liter bär.
Låt koka ca 10 min tills bären är mosiga.
Låt rinna av i en ”saftsil”.
Koka upp vätskan igen tillsätt ca 5 dl socker per liter avrunnen saft.
Rör och låt koka upp på nytt.
Häll på flaskor.
Hann även med ett regnigt besök hos vänner.
Det ser inte ut som att barnen misstycker särskilt mycket att det regnar, underbar bild!
Låter jättegott med vinbärssaft! Mina svarta vinbär står fortfarande i uterummet! Måste gräva ner dem snart. Jag glömde också bort stödet till mina ärtor (de få som kom upp!) Bra idé med armeringsmattor, jag kanske gör så också, ska ändå fixa armeringsmattor som en slags skärm till uteplatsen med humle och rosenvial…. nästa sommar… är det tänkt. 🙂
Å vilken bra blogg du har! Jättekul och inspirerande att läsa, titta gärna in på min om du vill! Vi verkar ha liknande intressen 🙂 Nu ska jag ut i trädgården jag med!
Hälsar Ida (också något av en hippiehäxa i Småland, fast utanför Växjö)