Bekymmerslöst i landet

Det är få bekymmer i trädgården just nu. Det skulle vara att det är för lite blommor då, så det blir trist att fota,,, inget djup, allt är bara grönt. Och att morötterna är för små. Den första sådda omgången kom inte upp, jag sådde om och det dröjde till alldeles nyligen för dem att gro. Jag hoppas säsongen räcker för att de ska hinna växa till sig. I övrigt är det inte mycket att klaga på.

Rotsellerin ser fin ut. Förra året odlade jag sorten Prag som skulle ge stora huvuden men det ville sig inte alls, så jag gick tillbaka till Mars igen. Vi får äta mer rotselleri och mindre morot helt enkelt.

Efter de första veckornas torka så har det regnat ganska mycket här, det har varit välgörande, allt har växt till sig och trycket från sniglarna har inte hunnit komma ikapp. Staketet har hållit i år också, så inga objudna gäster och inte särskilt hårt tryck av kålmal och kålfjäril. Det står till och med några plantor utan nät och än så länge går det bra. Jag håller tummarna för en god skörd i år.

Tycker det är kul att titta på gamla bilder och se hur snabbt det går. Nedan bild är från den 20 maj i år, på knappt två månader hinner det hända en del.

Bild från april och från idag. Nästa år ska den stora poppeln (till höger i bild) tas bort. Den skuggar mycket av trädgården och snor både vatten och näring från odlingarna. Det enda positiva med den är att den är ett insynsskydd för nya grannen.

Mellan nedan bilder är det bara en månad. Bland squashen växer det självsådd dill, tomatillo och ringblommor. Det är alltid en svår balans mellan total anarki och lagom ordning. Jag gillar volontärplantor.

Bönor och ärtor börjar växa upp på sina störar, trots att det blåst rätt mycket senaste veckorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *