Just nu äter vi solrosgroddar till det mesta. De är så goda!!
Man tar en kopp solrosfrön (fågelmat alltså) och lägger i blöt över natten.
Sen fyller man en sålåda eller bricka, i mitt fall en oanvänd ugnsform med jord. Jag la lite tidningar i botten för att suga upp vatten.
Täcker tätt, tätt med solrosfröna och ställer mörkt och svalt ett par dygn.
Sen tar man fram dem i ljuset, vattnar och ser hur det växer.
Efter ett par dagar kan man klippa skott och äta.
Såhär kan man också göra om man vill odla vetegräs att göra vetgrässaft på, det är mitt nästa projekt, i väntan på alla försådder för trädgårdslandet. Det kliar ju i fingrarna nu…
Åh jag kommer ihåg krassen man odlade på liknande sätt. Ett roligt tips är ju att skapa ett ”huvud” av jord och sedan plantera så att det växer hår. Kul som barn i alla fall då man får klippa håret och äta.
Man får vara försiktig med fågelmaten bara så att det inte tittar upp någonting annat än solrosor…
mums! ska testa!!