Studieresa om säsongsförlängning

Igår tog jag en semesterdag från jobbet och hängde med på en studieresa anordnad av länsstyrelsen och hushållningssällskapet tillsammans med min vän Gustav (som också lär mig köra motorsåg). Det handlade om säsongsförlängning med hjälp av växthus.

Det var yrkesodlare som var målgrupp för resan. Jag är ju bara självhushållare, men suget börjar komma att även göra något mer professionellt med odlandet. Gustav håller på att bygga upp sin gård och har större ytor att arbeta på, kanske att vi ska ordna med någon kursverksamhet i framtiden… Min erfarenhet av att arbeta med odling har handlat om att underhålla grönsaksodlingar på andras gårdar, att handleda andra genom grön rehabilitering och att hålla odlingskurser på folkhögskola. Jag har aldrig odlat själv för försäljning, men det har Gustav gjort (och kommer ev göra igen) så det kanske är en bra kombination.

Det var i alla fall en underbar vårdag, med sol och en bra injektion av grönt i de växthus vi besökte. De första bilderna är från Mylla farm och de sista från Carlssons grönt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *