bilder från hemmaträdgården

tradgardsvy

Så här ser det ut nu.
Det växer lite lite…

grannar

Nyfikna trädgårdsgrannar.

 

bjornbar

Men björnbär verkar det bli i år igen. Bina gillar dem.

vax

Igår skar jag ut drönarvax ur kupan och stoppade i frysen.
Idag bröt jag sönder kakan och kunde konstatera att jo, det var minst 5 varroakvalster i varje cell, så jag blir nog tvungen att fortsätta med drönarvaxbortagning ett tag till…
Mellantjejen tyckte så synd om de söta små bina för att jag stoppade dem i pannan när vi kollat klart.
Att de redan hade dött i frysen hörde inte till saken… tycker man om djur så gör man.

6 thoughts on “bilder från hemmaträdgården

 1. Det är roligt och intressant att läsa om dina bin. Här kommer tips på en väldigt positiv artikel om biodling i Rosengård (en av Malmös mest problemtyngda stadsdelar). Kolla här: http://efterarbetet.etc.se/22205/troegflytande-guld-i-rosengard/
  Tydligen har man haft biodling på schemat. Ja, tänk om alla barn hade fått det. Då hade de nog lärt sig en hel del både om naturen men också om hur ett välorganiserat samhälle kan fungera. Hoppas du så småningom blir av med varroan.

 2. Ohh vilka härliga bilder du visar. JAg brukar smyga runt på din blogg och prova ofta dina recept. Nu blev jag sugen på syrendrickan… Brukar göra fläderdryck och rabarberdryck men aldrig syren. Dags att börja med det också.

  Återkommer!

 3. Tack för länken Charlotte! Vilket bra initiativ.
  Jag tror verkligen biodling är nyttigt för barn (och vuxna).
  Tänkte någon gång köpa en liten slöja så mina barn kan vara med vid kupan, men mina bin är ju lite aggresiva så jag vet inte än…

 4. Jag fryser in det jag skär ut från drönarramen och sparar till vintern. Småfåglarna älskar larverna! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *