Förkylningstider!
När jag var liten fick jag alltid blåbärssoppa när jag var sjuk.
Men vad gör man om man inte vill ge barnen pulversoppa med emulgeringsmedel, mycket socker och typ 3% blåbär?
Egen förstås. Blåbär har vi ju plockat. Men vi kunde plockat fler…
När jag blir stor ska jag bo i en blåbärsskog!
Blåbärssoppa
½ liter blåbär
½ dl socker
7 dl vatten
1½ msk potatismjöl
Koka upp socker och vatten. Lägg i bären och koka dem 2-3 minuter.
Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten, tillsätt redningen i en fin stråle under omrörning.
Soppan ska sedan bara koka upp.
Servera med fet grädde och/eller vaniljglass.
Nu blev jag lite nostalgisk. Mamma kokade ofta bärkräm åt mig när jag blev förkyld som barn. Den brukade vara baserad på hemkokt saft, och så brukade hon ha i blåbär och hallon från frysen. Iofs fick vi ganska ofta bärkräm till efterrätt på helgerna också, inte bara när det härjade förkylningar.
Ser gott och stärkande ut. Märker att jag allt oftare kommer hit för bildernas skull. Bra!
Jag har varit så dålig på att göra kräm och soppa på det sättet, men det är ju jätteenkelt. Men jag är nog lite skadad av för mycket rabarberkräm till lunch, det är ju inte alls gott eller mättande…
Vad roligt att du gillar mina bilder Johan.