En vän visade mig sin nyinköpta påse med torkade nyponskal som hon tänkte göra nyponsoppa på.
Det är ju så mycket konstigt i sån där pulversoppa som man bara vispar ihop, inte mycket nypon heller.
Men sen blev hon lite missmodig när vi gemensamt konstaterade att nyponen varken var ekologiska eller lokala, ursprungsland Chile…
Men det här tycker jag är ett klockrent exempel på att man inte ska deppa ihop och få dåligt samvete.
Tanken och ambitionen var ju så god!
Hon gjorde ett medvetet val att göra egen nyponsoppa!
Bara det är något att vara stolt över.
Förmodligen är inte nyponen i pulversopporna heller lokala, dessutom har de processats någonstans på vägen.
Nyponsoppan hon kommer göra nu av Chilenyponen kommer bli bra mycket godare och nyttigare.
Om det lyckas kommer hon förmodligen leta efter ekologiska nypon nästa gång, och så småningom kanske hon blir sugen på att ut och plocka egna.
Alla små steg är bra steg.
Inget dåligt miljösamvete är klimatsmart.
Bara inspiration och vilja kan rädda världen!