första officiella arbetsdagen

När man har eget företag och tre små barn, så känns det som att man arbetar jämt men får inget gjort…
Därför har vi med blandade känslor (iallafall för mig) beslutat att utöka dagistiden för de två stora tjejerna från 3 till ca 5 timmar om dagen åtminstone 3 dar i veckan.
Tanken är att jag ska hinna med att få en del gjort, så jag slipper sitta på kvällar eller när jag egentligen vill umgås med min familj (och slipper komma med andan i halsen till butiken.)

Lite kluvet är det. Jag lämnar tex bort lunchbiten, det känns läskigt.
Men barnen är bara nöjda, äntligen får de äta lunch på förskolan, spännande, men vad säger det om min matlagning?

Idag har jag även haft äran att ha sällskap av min bror. Vi har haft bloggkunskap på schemat och har många planer för hemsida och webshop. Det känns spännande.
Det är lyx att ha tre ”datanördar” till bröder;
Kolla in deras sidor;
www.allaflygbiljetter.se
www.beforeyoudie.se
www.cleric.nu

Skönt också att ha lite barnvakt, denna första arbetsamma jobbdag 🙂

kojlek

6 thoughts on “första officiella arbetsdagen

 1. Du ska inte ha dåligt samvete för att du utökar deras dagistid, ofta är det man själv som mår dåligt – inte barnen! Det är bättre med en glad, ostressad mamma, lycka till!

 2. Bra blogg! Men kan inte du tipsa om sidan ettklickforskogen.se? Där går man in och klickar, och för varje klick (som är helt gratis för den som klickar) skänker sidans sponsorer pengar som går till att rädda gammelskog. Just nu kämpar man för att rädda Verles gammelskog i närheten av Göteborg, och det är bråttom! Innan den 19 mars måste man ha pengarna. All hjälp behövs!

 3. Tre små barn och den första officiella arbetsdagen, där har jag också varit.
  Livet varierar i olika perioder. Lyckliga stunder stannar kvar.

 4. Hej gumman, spännande med en officiell arbetsdag, hoppas den varit till belåtenhet!! Från mig som inte har barn kanske inte råd om sånt är till så stor glädje, men jag tänker mig att barn ofta TRIVS på dagis, dagmammor etc. När jag hör mammor prata om det så låter det nästan som att dom ”lider” mer av långa dagar för barnen på dagis 😉 5 timmar om dagen är nog inte så farligt för tjejorna, då kommer dom hem till en glad mamma i stället. Oj oj, min vana trogen ger jag mig ut på tunn is och ämnen jag inte bemästrar.
  Men jag tror du förstår hur jag menar.

  Puss puss och lycka till med jobbet, hemsidor, webshoppar och familjen!!

 5. Eco chic: Ja, jag hoppas verkligen jag kommer bli en mindre stressad mamma… Vi får se hur det går.

  Jag försöker klicka för skogen så ofta jag kommer ihåg.

  Maja Glad: Ja, allt har sin tid.

  Jenny: Jo, det är tunn is från båda håll.
  Man vill inte stöta sig med alla underbara förskole(oftast)fröknar som gör ett fantastiskt jobb, man vill inte trampa föräldrar med dåligt samvete, för att de måste jobba, på tårna, sen har vi hela den här jämnställdhetsdebatten.
  Kvinnor ska minsann komma ut i arbetslivet, och det ska gå snabbt!
  Men ingen kan komma och slå i mig att det är för barnens skull man sätter
  1-åringar på dagis 9 timmar om dagen.
  Och det har jag lyckligtvis kunnat undvika.
  Mina barn har längtat efter att få äta lunch på förskolan och de tycker att det är jättekul att gå dit. Så jag är inte orolig för deras skull.
  Men så är jag lite egoistisk också.
  Det är inte alltid bara barnen som behöver sina föräldrar. Utan föräldrarna som har ett behov av sina barn också.
  Jag vill vara med mina barn, jag vill uppfostra dem efter mina värderingar och jag vill laga deras mat.
  Dessutom blir de väldigt trötta av att vara iväg en hel dag. Du vet själv när man varit på jobbet. Där är man trevlig och pigg, men när man kommer hem så är det kanske ens nära och kära som får se den trötta gnälliga sidan.
  Men men, det är dags att börja släppa taget lite. Och jag ska inte måla in mig i ett hörn, för snart är det lilltjejens tur också.
  Det här blev nästan ett helt inlägg…. men det är mycket tankar.
  Kram

 6. Jag tror också att det är viktigt att fröknar inte får rå för mycket över hur ”alla” barn uppfostras. Det ska vara föräldrarnas jobb och inte några fröknar som kan ha vilka värderingar som helst. Som Eko engagerad vegetarian kan jag tänka mig att det känns ännu viktigare att veta vad barnen äter och får för bild på världen de växer upp i.

  Jag hjälper dig gärna att komma ner lite oftare och leker lite med ungarna… Jag lovar att inte fylla deras hjärnor med så jätte konstiga tankar i alla fall 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *