Äta ute…

Ibland är man bara trött på att vara hemma och trött på att fantisera ihop något till middag och sugen på att göra en utflykt…. 
Ikväll har vi varit på hästholmen (vid vättern) och ätit på ”restaurang”.

Det var en jättetrevlig kväll, sol och varmt och vatten och båtar, men det här med maten. Jag förväntar mig inte längre att jag ska tycka det är gott att äta ute. Jag blir bara besviken.
Och det var inte gott idag heller…. Suck!
Jag äter hellre hemma.
Man känner på tungan hur det sticker av smakförstärkare från pulversåsen, vegebiffen kändes micrad och salladen vara bara smaklös…

Tyvärr så går en sån här utsvävning på över 400 spänn +bensin när man är 5 i familjen, ingen lyxkrog och ingen alkohol, inte ens efterätt.
Är det värt det?
Nej, inte för matens skull, men oftast är det ju hela upplevelsen man vill åt.
Och vi hade iallafall en mysig sommarutflykt!

(Men nästa gång tar jag med mig trangiaköket.)

12 thoughts on “Äta ute…

 1. Vi fick en Murrikka nu då vi fyllde år så vi har storstilade planer på att den blir navet i önskan; utflykt + god mat! På fredag ska vi ut med båten så då blir det pastasallad och hembakt bröd till lunch på dagen. Så mycket godare och mer mättande än plastförpackade färdiga mackor och läsk i 50 cl.flaskor.

  Ibland känner man sig dock som en ”party-pooper” då folk vill ut och äta och man alltid tvekar. Lösningen har jag märk, är då att föreslå att ”vi kan ju svänga ihop något”, göra en sjujäkla god middag och sedan hoppas att de säger”det här är ju bättre än på restaurang!” 😉

  Fast vi har några restauranger istan där det finns flertalet vegetariska rätter på menyn som kocken faktiskt ansträngt sig att laga till, så cred till dem även och de är få.

  Kram på dig!

 2. Hej!
  Jag log gott när jag läste ditt inlägg. Sen ropade jag på min man så att han oxå fick läsa. Vi har nämligen haft exakt samma upplevelser och tankegångar nu när vi har varit en runda på semester.
  Tacka vet jag det egna köket; billigare, bättre och godare!
  Vi kanske skulle starta en klubb och träffas ute i skog och mark för att äta?:)
  Tack för en bra blogg! Du är ett av mina måsten på nätet.
  /Veronika

 3. En Murrikka ???
  Visst är det jättebra att förbereda mat och ta med, men när man ibland vill njuta av lite spontana utflykter och bara åka iväg … då kanske det inte är förberett. Tål att tänkas på, man borde ha ett utflyktskit hemma.
  Vår tältsemester förra året var jättebra då hade vi planerade måltider för hela veckan, jättebekvämt.
  Ha det trevligt på sjön!

 4. En Murrikka är en stor gjutjärnshäll som man ställer på en trefot över den öppna elden och kan göra allt på; grädda pannkaka, baka bröd, woka och steka. Helt underbar, kom i kontakt med den då jag började jobba med barn! Ett ovärderligt verktyg då man ska ut i skog och mark!

  http://images.google.se/imgres?imgurl=http://www.muehlebach.org/images/Muurikka_100.jpg&imgrefurl=http://www.utsidan.se/forum/showthread.php%3Ft%3D47863&h=251&w=491&sz=112&hl=sv&start=2&um=1&tbnid=CrtYpeTxas3dIM:&tbnh=66&tbnw=130&prev=/images%3Fq%3Dmuurrikka%26um%3D1%26hl%3Dsv%26sa%3DN

  Finns en bild bakom den sjukt långa länken!

 5. Tack Veronica, en skogsätarklubb, jag är på!
  Ja, nu vet jag Malin, en sån har kompisar haft med sig på fest, bra att laga nattamat på…

 6. Haha, min sambo säger oxå alltid att ”det här kunde vi göra bättre hemma”.

  En Murrikka låter som något som ska upp på min vill-ha-lista 🙂 Är de dyra?

 7. Vid såna tillfällen, när äta-ute/utflykts-suget faller på, är jag väldigt glad över att bo så nära Järna! Där finns det flera bra ekologiska, vegetariska matställen, om än mest caféer nu för tiden… Och de sprider sig till omgivningarna, Gnesta har precis fått en fin restaurang med framförallt fokus på närproducerat men också till viss del ekologiskt och jag tror att deras café som ska öppna har samma nisch – underbart!
  Annars skulle jag väldans gärna gästa er lilla ”restaurang” och äta pannkakor med honung mm, det låter alldeles VÅLDSAMT GOTT!

 8. Jag pratade med några kompisar här om veckan och då ska de att de skulle hem till deras mamma, vilket skulle betyda hemlagad mat (Vilket var väldigt positivt). Det känns så konstigt för det kändes som att man aldrig äter hemlagart längre utan bara äter ute, micrar eller beställer hemkört från någon pizzeria, och ända gången man äter ”riktig” mat i hemmet är när man åker hem till sina föräldrar. Tyvärr kan jag kom en 21 åring kille inte säga emot. Jag lagar knappt någon mat alls i lägenheten. Lite trist faktiskt.

 9. Välkommen på pannkakor Lisa! Järna är min nästaplats att bo på i livet…suck….

  Tänkte på det där med Murrikkan, den måste ju vara jättebra till vegogrillmat. Jag tycker tyvärr att det är ganska tråkigt att grilla, det blir nästan alltid halloumi som är lätt att lägga på, färdiga vegebiffar köper jag sällan, och ska man göra egna så steker man dem ju ändå innan och då kan man lika gärna äta dem direkt utan att gå omvägen över grillen. Men med en murrikka måste man ju kunna laga så mycket mer finfördelad mat…., röror och ha på pitabröd, wokat från landet mm. Kanske ska uppföras på min önskelista också.

 10. Hej!

  Vi var i Hästholmen också-katastrof. Det sämsta vi har ätit på hela sommaren ”ute”. Inte ens L som äter ALLT tyckte att det var ok. Jag tar alla inläggen här som en marknadsundersökning, jag har nämligen en affärsidé som kommer täcka ert behov, hehe. Jag ska ta upp konkurrensen med MacDonald´s. Jag kommer behöva dig då Emelie men först har jag en annan idé att förverkliga..Ha det så jättekul på lördag, vi hoppas vi blir bjudna nästa gång även om vi inte kommer iår. Jag hoppas det finns alkoholfritt då när jag kommer.. ja, du vet vad jag menar..stor kram Anna

 11. Man kanske kan få köpa några aktier i ditt nya projekt Anna… 😉
  Och nej jag serverar inte alkoholfritt till dig! Det förstör ju nöjet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *