Ekocitronerna var billiga så jag köpte ett gäng och gjorde barley water av (eller korndricka på svenska, men det låter inte lika flashigt…)
Barley water är en simmig syrlig och supergod dryck, inte svår att göra, men lite pillig.
Barley water
ca 2 liter citrondryck
1 dl korngryn
2,5 liter vatten
3 citroner (skal och saft, ta bara ekologiska, annars är de fruktansvärt besprutade)
1-1,5 dl socker (gärna råsocker)
Koka korngryn och vatten ca 30 minuter.
Tvätta citronerna, skala av yttersta gula skalet med en potatisskalare.
Lägg citronskal och socker i korngrynsvattnet och låt stå kallt tills nästa dag.
sila ifrån korngryn.
Tillsätt saften av de pressade citronerna, rör om.
Färdig att dricka, håller i kylskåp 3-4 dagar.
Jag skulle tillägga här. Det finns en annan dryck som man kan göra med korngryn. Det är rostat kornte som heter boricha på koreanska och mugicha på japanska. Det är inte te direkt för att det inte innehåller några teblad. Det heter så för att man brukar dricka det som varmt. Kallt funkar också bra.
Här finns lite infor om detta.
http://en.wikipedia.org/wiki/Mugicha