I mataffären där jag handlar har de en svinnmatshörna, jag tar alltid en vända där. Senast hittade jag ekologiska champinjoner för 15 kr. Jag vet inte vad de kostar i vanlig fall, men det spelar inte så stor roll, det känns bra att rädda lite mat till nedsatt pris, någon mat som vi normalt inte köper. Variation förnöjer`!
Häromdagen började jag montera ner den rasade tunneln och hittade mina purjolökar som jag planterade in där i höstas.
![](http://hippihaxan.se/wp-content/uploads/2023/04/DSC0001.jpg)
![](http://hippihaxan.se/wp-content/uploads/2023/04/DSC0005.jpg)
I köket hade jag ett surdegsbröd som började bli torrt.
![](http://hippihaxan.se/wp-content/uploads/2023/04/DSC0018.jpg)
Alla de här ingredienserna passar perfekt till en brödpudding jag brukar röra ihop. Tog med lite trattkantareller också som jag normalt brukar ha i när jag inte har champinjoner hemma.
Bröddpudding
175℃ varmluft 25 min
Ingredienser;
4 skivor surdegsbröd
250gr svamp
1/2 purjo
2 vitlöksklyftor
1 msk vitvinsvinäger
2 ägg
1 ½ dl grädde
1 ½ dl buljong
2 dl riven ost
persilja
smör till stekning
salt och peppar
Skär brödet i bitar och stek i torr panna tills de hårdnat något. Hacka svampen och stek på hög värme i ca 5 min, salta, peppra. Lägg i skivad purjo och hackad vitlök, sänk värmen lägg i smör, vinäger och stek tills löken mjuknat. Vispa ihop ägg, grädde, buljong, hälften av osten och hackad persilja. Vänd ner bröd och svamp i äggblandningen, låt stå och dra ca 10 min. Häll allt i en ugnsform och lägg på resten av osten. Grädda i 25 min.
![](http://hippihaxan.se/wp-content/uploads/2023/04/DSC0006.jpg)