Det växer…

Det har gått så snabbt den här sommaren. Det är först nu som det ser ut att hända något i landet, och då är det redan augusti… Men det är roligt, jag får lite squash. Pumpaplantorna har börjat slingra iväg. Bondbönorna börjar svälla, det var synd bara att de blommade när det var som regnigast och det inte fanns några insekter som vågade sig ut i blötan annars hade det nog blivit dubbelt så mycket.
Men nästa år blir det förhoppningsvis ordning på den biten, då jag kanske snart blir med bikupa… om allt går enligt plan. Det är bara en liten hake, jag kan inget om bin…

landet-ny.jpg

Det är stor skillnad i höjd och storlek på allt i år. Både om man jämför med andras trädgårdar och min egen förra året. Solrosorna som börjar blomma nu är mycket lägre och spinkigre än förra året. Majsen ska vi inte tala om, men den har faktiskt ryckt upp sig och kommer snart att blomma, det trodde jag aldrig!
Däremot har den knappt växt något sen i juni… ”Odlar du minimajs?” frågade Jonas.

minimajs.jpg

Det är bara jordärtskockorna som inte verkar ha brytt sig om blötan och kylan. Men det är gott med jordärtskockor. Jag använder dem till allt. Blandar riven i grönsakslasagne, vegefärs och pastasåser. Det ger en lite nötig utfyllnad, om man inte bara vill äta den kokt med smör som den är, men man kan bli trött även på det goda.

4 thoughts on “Det växer…

 1. Inga konkreta recept, men som sagt jag blandar i den i allt, wokar (blir lite som vattenkastanjer) och när man gör potatisgratäng och sås är jättegotteller soppa som du föreslog, koka mjuka mixa späd med grädde salta och peppra.
  Jag återkommer om jag springer på något bra recept under hösten som kan vara värt att testa.

 2. vad roligt att höra att det faktiskt tagit fart i landet!! lät också som ni hade några trevliga semesterdagar. här förfaller landet något förskräckligt, har ingen lust att ta tag i det då vi ändå flyttar till veckan, däremot har det kommit en enorm mängt tomater i landet, alla gröna förstås och kommer till njutining för nästa hyresgäst.., snyft (men kul att man kan glädja någon annan….) har en galen katt här hemma som roar sig med att gömma sig i ikea-kassar 🙂 fortsatt lycka till i landet! /frida k

 3. Hej!
  Nästa år får du ägna dig åt trädgårdsodling och hemmapyssel…
  Hoppas ni hittar något fint ställe att bo på.
  Kul att du hittade sidan.
  Kramar till dig och pierre

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *