7 thoughts on “Farliga färgämnen-länktips

 1. I tandkrämen också? Och tandtråden?
  Nä, att de inte kan låta bli och proppa i en massa skit i sakerna, snart kan man inte handla nånting i vanliga mataffärer längre.

 2. Det är banne mig inte lätt att vara medveten konsument. Först ska man jobba för att få ihop pengarna och sen ska man jobba för att göra av med dem på ett vettigt sätt. Inte konstigt att man får högt blodtryck. :/

 3. Vadå? I tandkräm? jag har missat något.

  Gunilla: Så kan man köpa lite piller sen som gör en ”frisk och lycklig” så har någon tjänat ännu mer av ens pengar…. Fast däri kan det ju också finnas tveksamma ämnen bara för att göra pillren aptitliga… Läs nästa inlägg på Luft till salu.

 4. vilken intressant och bra blogg du har! Vi verkar ha ganska lika funderingar vad gäller mat och tillsatser, även om du verkar ha mer erfarenhet och kunskap än jag, men man lär sig nya saker hela tiden! Jag har nog också i grunden en mer egoistisk hållning till maten, min utgångspunkt är att jag vill hålla mig frisk och må bra, jag äter inte som jag gör med hänsyn till miljön, även om det ofta går lite hand i hand…

  Ang tandtråd är det ”bäst” med ovaxad tandtråd som man kan köpa på apoteket. Vaxad tandtråd innehåller ett mindre nyttigt ämne, kommer inte ihåg vilket just nu.
  Tandkräm är ju en riktig djungel då 90% av allt innehåll är oförståeligt :/

  mvh Anna

 5. Hej Anna
  Roligt att du hittat hit. Mitt miljötänk är ju egentligen också egoistiskt. Jag vill att mina barn och barnbarn ska ha en bra plats att leva på, därför tar jag hänsyn till miljön när jag lagar mat, men det blir ju också oftast den nyttigaste maten. Men alla har vi en bit kvar att gå. Jag känner att jag har mycket att lära mig och ändra på. Tack för tipset om tandtråden.

 6. Var inte Jordefamn’s inlägg om tandkräm och tandpetare mest ett ironiskt inlägg då du skrev ”allt vi stoppar i munnen” jag tror inte att det var menat att de skulle vara farligt… Men tandpetare visade det sig ju tydligen finnas andra alternativ till… så man vet ju aldrig.

 7. Det kankske var ironiskt, men det finns ändå säkert en massa skit i tandkräm som om det inte är farligt för oss så åtminstone inte riskfritt för planeten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *