På Rås har vi gjort lingonkola efter det här receptet;
Lingonkola
2 dl frysta lingon
1½dl vispgrädde
2½ dl socker
1msk ljus sirap
Låt lingonen tina och mixa dem.
Blanda med resten av ingredienserna och låt koka upp och sedan sjuda i en tjockbottnad kastrull.
Rör ofta.
Gör kulprovet eller vänta tills blandningen är 120 grader varm.
Häll upp på bakplåtspapper och skär i bitar när det svalnat.
Jag hade inga lingon men tog röda vinbär istället, det blev syrligt och gott, kanske lite farligt med kärnorna som lätt fastnar i tänderna, men man tager vad man haver…
God jul!
God Jul till dig också!
Läcket!
Det här måste jag prova.
Rackarns att jag kokte sylt på alla lingonen från i höstas. Jag skulle ha sparat några.
Det låter toppen, jag hade en liknande idé för någon vecka sedan, men jag hade tänkt använda hallon. Hade inget recept och ville inte chansa med de sista bären i frysen. Ekomuppen, du kan säkert använda sylten, bara minska lite på sockret. Om du vill slösa på den förstås.
Gunilla: God fortsättning!
Ekomuppen och Linn: Det borde funka med både hallon och lingonsylt, bara att börja experimentera och kola funkar året om 🙂