lite bilder

tomte-1.jpg

Här övar vi inför jul.
Sidan behöver muntras upp lite så här kommer fler bilder. 

tomte-2.jpg      tomte-3.jpg  tomte-4.jpg

Var på klimatseminarie igår. Det var bra, kanske inte gav så mycket konkret men man blir påmind, fick höra hela historien om vad som händer med jorden för varje grad som den uppvärms, igen och det kan behövas. 
Man borde läsa Mark Lynas bok ”Sex grader- vår framtid i en varmare värld”.  Årets julklapp kanske?

Apropå seminariet är det väldigt skönt att se att klimatfrågan uppmärksammas även i en liten avkrok som våran, och speciellt när vi bor så nära naturen. Jag tycker ofta det känns som det är i de stora städerna det görs mest, det är där man kan få hem ekolådan, åka kollektivt, där kan man handla ”gröna” kläder mm mm. På landsbygden händer allt lite långsammare, man tar naturen för given och bryr sig inte så mycket om att man är del i något större.  Man gör som man alltid har gjort…

Jag känner en som tänker köpa en arbetshäst för att plöja åkern och arbeta i skogen ( jag blir lite avundsjuk) Bra initiativ till mindre utsläpp och säkert roligare att arbeta.
Till nästa sommar tänker jag iallafall pröva att byta min bensindrivna gräsklippare mot en handjagare (med uppsamlare) har hittat en från Klippo.
Hoppas bara att den inte är så där trög och svårkörd som man minns de där gamla var förr. Men jag tänker att jag har klippt gräsmattan (och den är rätt stor) en hel sommar gravid och med foglossning och sen en hel sommar med barn på ryggen. Så då kan jag väl orka putta en gräsklippare nu när jag är frisk och stark… Se det som motion.

6 thoughts on “lite bilder

 1. hej!! här kommer ett supergott gammalt recept på tunnbröd man gör i stekpannan =)
  ”Stompa”
  1/2 liter fil
  1 dl sirap (jag brukar ha i lite mindre)
  2 tsk salt
  2 tsk bikarbonat
  12 dl rågsikt
  1 tsk brödkryddor (lr anis å fänkål tex)
  blanda ihop, kavla ut till tunnbröd (blir nästan ännu bättre om man orkar använda kruskaveln sista varvet) som passar i pannan, stek i torr panna, mums!!!
  kramar

 2. Jag kommer igår När man va så där 7 år gammal… (Gud vad gammal man känner dig bara av att börja ett inlägg på de där viset :P) I vilket fall… När det var julafton hade mamma alltid lagt fram de röda tomteniss kläderna på stolen bredvid sängen och sen kl 8 hoppade man alltid upp och i kläderna för att sedan springa ner tilll tv och kolla på alla barnprogrammen som gick. Sen vid 10 tiden kunde mamma och pappa komma ner och fixa frukost till oss 🙂

  Det va tider det… En sån där mysig jul som man bara har i minnet. Det här året jobbar jag till och med på jul… så kul har jag det.

 3. Frida: Tack för receptet det ska prövas. Hoppas ni hittar ett hus snart! Magen börjar bli stor va?
  Kristoffer: Kul att höra av dig det var länge sen. Jag ska också jobba på jul, rätt skönt tycker jag. Slippa den värsta hetsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *