lunch

Osten från igår hamnade i pastasalladen till lunchen idag.

ostsallad

Förövrigt en väldigt protein- och järnrik vegetarisk måltid.
Protein från osten, en bit stekt tofu, pumpakärnor och paranötter.
Pumpakärnor, tofu och persilja innehåller även mycket järn.
För att piffa upp det hela, lite hampaolja, som är både god och otroligt nyttig. Inehåller en massa bra Omega-siffror… och små små bitar av färsk rabarber.

Rabarberna fick även hamna i dagens sockerkaka tillsammans med bitar av torkad mango, mums!

Även om man inte använder så mycket rabarber tycker jag att man (om man har plats) ska odla några bara för att de är så otroligt vackra och har sån växtkraft, utan att man behöver göra särskilt mycket.

rabarber-1 

5 thoughts on “lunch

 1. Ha, ha, rabarber är hett just nu i bloggvärlden! Och pastasallden ser onekligen god ut. Blev sugen på att prova hampaolja, det har jag inte testat förut.

 2. Ååå vad jag saknar ekoboden när jag läser om vad du har i salladen. Många härliga varor som jag använde flitigt då, finns allt mer sällan hemma. Plötsligt var jag tillbaka till ”dyrt och svårt att få tag på”. Måste, MÅSTE göra nåt åt detta känner jag. (börjar smida planer..:))

 3. Hej Emelie
  Tack för trevlig rundvandring och fika på Rås gård. Jag kommer defenitivt komma tillbaka och tar nog med mig alla mina barn.

  Jag läste om din pastasalla och hampaoljan. Som en flitig eco-wannabee undrar jag om du vet något ställe i Göteborg som säljer denna olja. Det blir lite långt att åka till Tranås och dessutom blir det dyrt för bara oljan, för att inte tala om miljöbelastningen.

  Kanske kan jag beställa det av dig och du skickar den. Det skulle kännas fint att dessutom stödja en trevlig och viktig verksamhet

 4. Mmm rabarberpaj är gott, och rabarber är ju liksom lite populärt just nu, kanske för att det är det enda man kan skörda…

  Olga, jag förstår att du saknar ekoboden, men det kommer nog en tid för det också, du har ju fullt upp med annat eller hur?

  Tack själv Johanna! fin sida du har och jättefina amningsförkläden, ska tänka på det nästa gång det är dags för present, för mig är det slutammat!
  Visst kan du beställa olja, jag återkommer om frakt och så. Annars vet jag inte på rak arm var det kan finnas i göteborg, men det borde det verkligen göra, finns det i tranås så….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *