Odlingstunnel av garagetält

Påskhelgen har jag ägnat åt trädgården. Inga barn hemma och inte läge att träffa en massa folk pga pandemin. Har plöjt ett par ljudböcker, grävt i landen och fraktat hem några skottkärror hästgödsel. Jag tycker det är vårigt när traktorerna åker runt och harvar och sår på åkrarna runt omkring, känns hemtamt på något vis. Har ju alltid bott i jordbrukslandskap i mitt vuxna liv. Enda skillnaden här mot i Småland är att jag slipper koskitdoften, det finns inga kor på Ingarö. Visst saknar jag mjölken men inte lukten och flugorna….

I höstas hämtade jag och dottern ett garagetält på gratisannons i Nacka. Köpte växthusplast och byggde en dörr under helgen så nu är den användbar som odlingstunnel. Plasten kostar ca 2000kr så det blir inte gratis, men ändå billigare än att köpa allt nytt och roligt att kunna återanvända något gammalt. (Virket är sånt som legat här sen jag flyttat in eller hämtat hos grannen som flyttade i höstas).

Sista dagen på påskhelgen var det snöstorm, blåst på tvären och ett litet lager snö. Skönt att ha hunnit med det mesta innan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *