Om det vore så enkelt…

Jag försökte förklara för min 5-åriga dotter att Kina är en diktatur och varför journalister hamnar i fängelse. (Lite djupt ämne… jag vet. Men hon undrade över en bild i tidningen.)
Hon hade iallafall en konkret lösning på problemet:
”Kan vi inte åka dit och säga till dem?”
” Jag tror inte dom lyssnar” tyckte jag.
”Då skriver vi ett brev: Hej! Alla kan väl få bestämma? Från Miranda i sverige.”

6 thoughts on “Om det vore så enkelt…

 1. Det var nåt av det vettigaste jag hört på länge.

  hmm intressant blogg *läser vidare*

 2. Ungar är härliga!
  Tänkte passa på att fråga dig som verkar göra en del fermenterat själv, jag har blivit rekomenderad att dricka molkosan- mjölksyrad vassle, men tycker inte det är gott alls… Funderade då på det där teet jag läst du gör, det är väl ockå mjölksyrat? Kanske är ett godare alternativ som funkar lika bra eftersom det är de nyttiga bakterierna jag är ute efter? Jag har letat på din blogg men kan inte hitta tillbaka till inlägget om det, kan du berätta hur man gör?
  mvh Anna

 3. Tack! Jag tar gärna emot en svamp! Ska bli roligt att prova. Torrt mousserande vin låter mycket godare än sur vassle 🙂
  Har du en mail så kan jag maila min adress?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *