Sen ”potatissådd”

Häromdan fick jag hem mina efterlängtade halmbalar. Så nu är potatisen i jorden.  Lite sent kanske, men den som väntar på något gott…
Potatis till midsommar kan jag dock glömma.

Jag har bara gjort rader i jorden där Jonas jordfräste för någon vecka sen. Det var nog rätt bra för kvickrötterna låg och torkade i solen.
Sen la jag ner potatisen och bara täckte med ett tjockt lager halm som jag fyller på vartefter det växer.
Det blir jättefin jord tills nästa år då jag kan så annat i det.

7 thoughts on “Sen ”potatissådd”

 1. En väninnas mamma täckte med halm,hon gjorde som om hon täckt med jord men tydligen behövs det ett riktigt rejält täcke annars blir det gröna potäter, så se upp.

 2. Vi har gjort så ett par år för att få ordning på ett stycke mark som mest bara är ogräs. Funkar bra, men som sagt behövs det ett tjockt täcke om man ska slippa gröna potatisar.

  Hittade förresten en bortglömd påse med sättpotatis som vi satte ut idag – får se om det hinner bli något!

 3. Hej hippihäxan!

  Såg spännande ut med halmen. Förr i världen när jag hade lite större trädgård så brukade jag täckodla där med täckbark. Det var mycket praktiskt för man slapp ju mycket ogräs. Men det bästa var faktiskt att jordkvaliten förbättrades jättemycket. Det understa lagret av täckbarken förmultnade och blev till fin fuktig mylla. Sedan är det förstås bra på ett sätt till för man slipper ju vattna så mycket.
  Tack så mycket för att du satt upp min blogg på din lista. Känner mig mycket glad över det. Nu får jag väl skärpa till mig lite och försöka skriva lite oftare igen. För det känns ju också mycket roligare att skriva när man faktiskt får kommentarer och märker att någon intresserar sig för det man skriver ihop. Ha det så gott!

 4. vilket bra tips. vi ska odla potatis nästa år. Jag kanske ska ge mig på jakt efter halmbalar då 🙂

 5. Fråga närmsta bonde om du kan få köpa, men gör inte som jag och kom i maj, mitt i vårbruket… Då får man snällt vänta på sin tur.
  Vendela: Fortsätt att skriv, jag intresserar mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *