självsådd squash och snigelsäsongen har startat

I mitt land har jag mycket självsådda ringblommor och gurkört, nu börjar det även bli en ansenlig mängd vallmo, koriander och klint av olika färg. Har hittat några plantor rosenskära här och där, det gäller att titta noga innan man rensar bort! Men det som är mest spännande är alla squash eller pumpaplantor som tittar upp, på de mest besynnerliga platser. Jag tror inte att de kommer från frukter efter förra året, för jag låter aldrig några ligga och ruttna på plats. Min gissning är att det helt enkelt är frön som jag petat ner och som aldrig grodde förra året. Eftersom alla sorters gurkväxter är så lika i början har jag ingen aning om vad det är för något utan får vänta och se. Jag har även försått några olika sorter inomhus i år och planterade ut dem förra veckan, täckte med fiberduk både för kylan och som skydd mot djur. Ett djur hjälpte duken däremot inte mot. Katten älskar att ligga under duken och kryper gärna in där och sover på halmen.

Självsådda plantor av något gurkigt, bland koriander.

När jag kom hem efter några dagar i Stockholm upptäckte jag tyvärr att många av de utplanterade plantorna hade stora snigelangrepp, men de självsådda plantorna var fina, så jag får väl gräva upp och ersätta med dem när de vuxit till sig lite.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *