skynda långsamt

Under de tre år vi har bott här har vi (läs Jonas) renoverat ungefär halva huset i lite lagom takt. Nu senast vårat sovrum, som vi har bott i ungefär en månad. Vi har ända till nu bott allihopa i samma rum och det har funkat bra.
Men det är härligt att gå och lägga sig i ett rum som man har valt färger i alldeles själv. Jag vill ju verkligen ha ett vackert hem som jag trivs i men det behöver ju inte gå så fasligt snabbt jämt och allt behöver ju inte vara nytt.
Det är så många som renoverar ihjäl sig, helst innan de flyttar in och ruinerar sig både ekonomiskt och känslomässigt. Skynda långsamt är mitt motto. Sen kan man också göra riktiga fynd om man bara väntar in tiden. Som de här gardinerna jag hittade igår på loppisen som de hade på hela storgatan i stan. (Vi har haft ett överkast hängande över gardinstången i en månad nu…) De kostade 20 spänn och var redan sydda och klara!

Här är Izabelles krypin, hon fick så klart följa med till det nya sovrummet. Där var en garderob förut som ”vi” rev ut.

Eftersom vi inte har några sänggavlar satte Jonas upp råspont horisontellt på väggen som vi målade i vår favvofärg, jordbrun (eller kaffe, eller choklad… ) som en inramning åt sängen.

9 thoughts on “skynda långsamt

 1. Sjukt snygg ”sänggavel”. Jag har sett liknande och älskar verligen den där mörka färgen mot den ljusa. Jag blir så sjukt avundsjuk när jag ser vad ni målar och fixar och gör om. Jag vill också, men känner att jag 1. Inte har något eget att göra om. 2. Inte har tid att ta itu med det 3. Inte orken att fullfölja någonting om jag så skulle orka och sist 4. Känner att jag har för dålig kunskap för att våga göra någonting då jag tror att det bara kommer bli sämre efter jag göra någonting än det var innan.

 2. Vad fint det blir! Här skyndas det myyycket långsamt, det finns massor att göra men inte går det fort!!

  Vi började fixa till trapphallen för typ tre år sedan och det är FORTFARANDE inte klart…. Jag köpte gardiner till vårt nyfixade matrum/hobbyrum i vintras. De är tillklippta och ska BARA sys och hängas upp…

  Och så är det köket, och datorrummet, och …

 3. Kristoffer: Du kan! Men man måste ju inte göra en massa saker bara för sakens skull. En dag står du där med ett gammalt hus och då kanske det är dags att börja handla, njut så länge du inte behöver.

  Christina: Ju mer man har att göra, desto fler saker tycker jag man hittar som man vill/borde göra något åt…. Men det ska ju vara kul på vägen.

 4. Du, är det samma råspånt ni har på tak och golv? Det var skitsnyggt! I våran utbyggnad har vi väggar och och tak på det sättet, men en annan sorts golv.. (fast massivt furu oxå..) Det var snyggt med ljust. Skönt att se för vi har disskuterat just det. Hallen kommer nog att bli ljus på både golv, tak och väggar, men matrummet kommer nog att få mörka väggar. De stora förstrena kommer nog att släppa in tillräckligt med ljus.
  Åh, vad kul det är att fixa, även fast ”vi” här hemma också är mest mannen i hushållert 😉

 5. Taket och golvet är det som var i huset. Gamla bräder eller något, vi har inte gjort annat än att måla dem. Man vill ju ha ljust, men jag gillar vekligen att få lite mörkt någonstans det liksom lyfter. Vi har målat en vägg i vardagsrummet i samma mörkbruna färg. Den där kakelugnen står, som är vit. Helt plötsligt syns den mycket bättre och rummet blir inte mindre som man kanske kan tro.

 6. Åh jag älskar vardagsrumms väggen. Så sjukt snygg! Har för mig att jag sa ”Har ni alltid haft en kakelugn där” första gången jag såg det ommålat. 🙂

 7. Vad snyggt! Jag tänker fortfarande på vilket härligt rum vi har varje kväll när vi går och lägger oss. Nu är det möblerat med säng, byråer, matta och vagga. Känns bara så bra. Men som sagt, det gäller att ge saker dess rätta tid, från början hade vi tänkt göra sovrummet helt annorlunda, tankarna måste liksom få mogna innan man sätter fart och river och bygger…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *