ser ut så här…
En sockerkaka.
Recptet kommer från den här boken, en oupptäckt skatt som stått i min hylla många år.
”Grön mat från en annorlunda värld” av Titti Erksell Barker.
Jag använde björnbär och honung från trädgården. Mjölk och ägg från granngårdar. Resten var ekologiska ingredienser utom kardemumman.
Björnbärs- och kardemummakaka
2½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
3 dl råsocker
2½ tsk vaniljsocker
2 tsk nymalen kardemumma
1 tsk kanel
½tsk riven muskot
4 äggvitor
1½ dl gräddmjölk
150 gr smält smör
2 msk honung
ströbröd till formen
fyllning: björnbär ca 200 gr, eller ½ dl grovt hackade nötter och ½dl hackad choklad
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser. Rör samman äggvitor smält avsvalnat smör, gräddmjölk och honung, vispa ej.
Blanda alltsammans spara några bär till garnering.
Häll i form som förberetts med smör och ströbröd.
Grädda i mitten av ugnen 30 minuter.
Jag gjorde dubbel sats, men då tog det bra mycket längre tid att grädda (minst en timme med lite folie över så att det inte bränns).
Så lång tid att vi inte fick med oss någon kaka när vi åkte och hälsade på den här lilla godingen. En mopsvalp på 11 veckor…
Imorgon får vi göra glass på de 8 äggulorna… återkommer med recept.
Vad kul att det använder boken, jag gillar den 🙂 kram/ Emma
Hej Emma!
Min inflyttningpresent i den lilla 23 kvadrataren utan dusch,,, tror det är min allra första vegetariska kokbok. Tack igen!
Den är nött, jag har läst mycket i den, så goa texter. Men inte lagat mycket av recepten, men som sagt, det är dags att börja göra det!!
Vi måste höras snart!
Ha det jättebra Kram Mimmi