hembränt eller honung?

För någon dag sen var jag och köpte 24 kg socker för att vinterfodra bina med. När Jonas påpekade att det bara är folk som bränner hemma som köper så mycket socker så skämdes jag lite i efterhand… Nästa gång ska jag ha på mig en biodlarkeps när jag går och handlar.

Idag skulle vi försöka oss på att öppna kupan och flytta upp ramarna till den övre lådan och fodra bina. (Nej föresten vi skulle egentligen flytta ner ramar till den nedre lådan, ställa en foderhink däruppe, och sen om några veckor när de slutat flyga skulle vi flytta upp hela den nedre lådan med alla ramarna…för att de ska komma en bit upp ifrån marken tror jag..)

Men det var hemskt mycket bin! Och  röksprayen hade tagit slut. Vi kände oss lite förvirrade , vi kanske inte skulle flytta upp utan bara vintra in i de två lådorna som de har nu?
Jag blev lite stressad också för det kröp in ett bi innanför mitt myggnät och stack mig i läppen. Så vi bara stängde igen kupan (eller vi föresten… grannen fick göra det mesta…) och gick därifrån. Imorgon kommer våran ”bigubbe” och hjälper oss göra ett nytt försök.

Det som var lite roligt var; att min kupa var den av de 7 st som vi hämtade, som det var mycket bin i och en del honung. Förmodligen måste vi dela det samhället nästa sommar, så då kanske jag kan ha två kupor.

Posted in Bin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *