70% tvivlar på klimatförändringarna

Blir irriterad men inte förvånad över att 70% av alla kommunpolitiker och tjänstemän i Sverige tvivlar på klimatförändringarna.

Det är lättare att avfärda än att ta ansvar.
Om man väljer att tro på det forskningen ganska ensidigt kommit fram till de senaste åren måste vi ju göra något…
Men det verkar ju jobbigt och förresten gäller det ju säkert inte oss här i vårt hörn av världen…
Vi har det ju så bra…

Skrämmande va??

7 thoughts on “70% tvivlar på klimatförändringarna

 1. Mycket skrämmande Emelie! Förnekelsen är stor och det verkar vara lättare att blunda än att göra något åt saken…..Suck!
  Det är bara att kämpa på och leva och arbeta för det vi tror på. Förhoppningsvis inspirerar vi någon att hoppa på ”omställningståget”!

  Kram // Annica

 2. Ja, det verkade som sagt inte ligga så mycket i den där nyheten om klimatskeptiker och tur är väl det 🙂

 3. Hej,

  Det finns så många kommuner som börjat på arbeta med dessa frågor på allvar nu. Se Lerum, Knivstad, Alingsås och Tidaholm exempelvis. I Tidaholm har vi som jobbar på Miljö och bygg fått nya mål som börjar ”Tidaholm skall vara ett inbjudande samhälle att bo och verka i och stå väl rustat för peak oil och klimatförändringarna…” I veckan gick följande policy igenom:
  Bygger du ett passivhus i Tidaholm kan du räkna med att få tillbaka avgifterna för bygglovet och solfångare och solceller är inte bygglovspliktiga alls, så länge de följer takets lutning. Syftet med policyn är att underlätta omställningen till lågenergisamhälle och gynna utbyggnad av hållbara energisystem.
  Förtvivla icke
  /Anders

 4. Vi får väl hoppas att det bara är förvriden statistik.
  Men på ett sätt kanske det faktiskt är bra, då får alla en blåslampa på sig att vilja bevisa att man faktiskt gör en massa för klimatet, för att bevis motsatsen på något sätt…

 5. Ja, det är märkligt samtidigt som jag inte tror på att ökad medvetenhet och miljövänligt agerande skapas ur rädsla. För mig är det respekt för allt det levande, den finaste av gåtorna, som driver mig.
  En varm hälsning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *