återvunna elprodukter exporteras till kina

Jag vill bara länka till den här artikeln i gårdagens DN.  Läs det om du tror att du är  duktig för att du återvinner dina elprylar. Det är inte klart för att det hamnar på återvinningsstationen. Här kommer termodynamikens första huvudsatsats in igen: ”Ingenting försvinner allt finns kvar” (…och ställer till oreda någon annanstans.)

Det enda vi kan göra är att konsumera mindre!
Själv går jag och drömmer om en laptop tex, men hur viktigt är det, egentligen? Och varför ska jag köpa nytt när jag har något som redan fungerar? Men det är det där begäret som så många brottas med. ”En större TV, en häftigare telefon, då blir nog livet MYCKET bättre…”

6 thoughts on “återvunna elprodukter exporteras till kina

 1. Ja, vi måste lära oss att finna ”lyckan” i annat än grejer, men det är minsann inte lätt i detta konsumtionssamhälle. Det finns så himla mycket ”vill ha” som lockar överallt. Jag fösöker verkligen men lyckas dåligt… Men när man hittar något second hand som man kan tillfredsställa sina behov med så känns det bra.

 2. ja just mobiler är det många som byter ut ofta typ 5 st per år vet man att en del gör en del värre… de nya mobilerna känns dock lite som

  ”Oh-my-god-it-has-so-many-features-I-hope-they-didn’t-forget-to-include-the-phone” citat från Ctrl Alt Del

 3. hmm ja vad händer om man tappar bort den/det?;)

  Konsumera mindre!
  för allt i världen!

  Såg på ett av ”barnprogrammen”. Det sades typ att vi nu förtiden ger elavfall så det räcker ett varv runt jorden med containrar varje år.

  Själv är jag flitig sopsorterare, fast av andras sopor. Jag är glad över att kunna livnära mig på det så länge det går. Men det är SORGLIGT att se hur vi helt sjukt skaffar, förbrukar, slänger, utan att ens slita.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *