blomkålsshock

Har längtat så efter skörd av basmat, en kan ju inte bara leva på sallad. Potatisen blommar men när jag kollade under halmtäcket häromdagen var knölarna fortfarande ynkliga så de får vänta lite till. Squashen och pumporna har knappt kommit vidare sen jag planterade ut dem och lök och morötter är ynkliga.

Imorse tog jag bort fiberduken över kålen, de har växt så mycket så duken glipar. Därunder hade det hänt grejjer. Hade ingen aning om att jag hade skördeklara blomkålshuvuden! Jag som har ett köpt huvud som vi inte ätit upp än… Ja, ja, dagens I-landsproblem. Efter att jag inspekterat och funderat på om jag ska låta kålen stå naken resten av säsongen drog jag ut alla barnen i bara pyjamas för att de skulle få se miraklet, medan det ännu finns något kvar… Nu har vi en delikat uppgift att bestämma oss för hur vi ska tillaga vårt första egenskördade blomkålshuvud, det lutar åt kokt med smör.

 

 

Rödkålen och palmkålen var också fina, men någon har varit och nallat på spetskålen, jag misstänker att det är en liten hare, så här mycket kan väl inte små sniglar äta? Jag har fortfarande inga mördarsniglar i min trädgård.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *