den som spar hen har

Har snart fått ihop hela vinterförrådet av bondbönor. Några korgar fulla har jag plockat som jag rensat på trappen i kvällssolen samtidigt som jag lyssnat på sommarpratare i P1. Bondbönorna förväller jag några minuter och packar sedan i portionspåsar och lägger i frysen. Jag tar inte bort det tuggiga skalet runt varje böna, någon måtta får det vara på rensandet och jag tycker faktiskt att det är ganska gott.

Vid trappen har jag varje år en blomstertobak för att det doftar så gott på kvällen.

 

 

 

2 thoughts on “den som spar hen har

  1. Jag håller med dig om mycket du skriver om på din site. Tänkvärda och bra saker. Jag hoppas att fler och fler börjar tänka på miljön, en hållbar livstil – både för konsumenter och alla de som producerar. Billiga produkter? Ja, men till vilket pris?

    Själv förespråkar jag att bära våra små barn och har riktat in mig på rättviseproducerade bärsjalar i ekologisk bomull. Min blog handlar mera om naturligt föräldraskap. Välkommen att kika in! http://moaorganic.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *