en minigördetsjälvare

Tanken att ; ”Varför gå och köpa något när man kan göra det själv?”
har gått i arv;

prinsesskronor

Inför kalaset på söndag har det tillverkats inbjudningkort, partyhattar och nu även  prinsesskronor till alla gäster. Och jag är inte det minsta inblandad.
Jag får stå för tårtan och går för en gångs skull emot principen och köper färdigkavlad grön marsipan. Utan att kolla på vad det var för farliga E-nummer som satte färg på marsipanen…. Hua!
Men 6-åringen önskade en prinsesstårta och ibland kan även jag vara en ”vanlig” mamma.

4 thoughts on “en minigördetsjälvare

 1. Haha det är rätt… Som du har sagt i något tidigare inlägg ”Bara för att vara ekologisk och rädda världen behöver man inte ändra hela sin livsstil. Så länge du gör någonting så har du i alla fall hjälpt lite”.
  Och du som gör så himla mycket tycker jag inte att det är mer än rätt att du får ”strunta i ingredienserna” någon gång ibland.

  Fotnot: Citatet är nog inte rätt citerat… men kontexten är den samma

 2. Kalaset blir nog jätteroligt kanske inte exakt som födelsedagsbarnet har tänkt sej, det finns ju så många viljor på alla gäster, jag kommer ihåg några kalas för 23 – 24 år sen, mycket förberedelser med specialtårta och maskerad, men jag var helt slut när det var över.

 3. Vår äldsta fyllde sex i december och har också tappat två tänder, det är verkligen ofattbart stort!
  Och precis som din dotter skulle hon ha prinsesstårta på kalaset, absolut m grönt lock (inte rosa som man kan göra m rödbeta) och jag gjorde precis som du – köpte färdigkavlat och blundade för ingredienserna (nej det gjorde jag inte riktigt, jag la märke till att det rosa färdigkavlade från odense hade betydligt bättre ingredienser, men, men nu var det ju faktiskt hennes födelsedag!)
  Hoppas ni får ett härligt kalas!
  Det hade vi – med mycket uppskattad tårta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *