ena delen klar….

Eftersom orken och tiden är begränsad den här våren men inspirationen desto större (man skulle ju kunna tro att man tröttnar på´t när man påtar i trädgården på arbetstid, men icke då) så blir jag nog lite extra manisk när jag har en dag hemma.
Idag har jag grävt och rensat från kl 10 till kl 19 med paus för mat, så nu känner jag mig alldeles skakig i armarna.

land

De där 400 kvadratmetrarna som plöjdes upp till den första sommaren har fått begränsas till två mindre odlingsytor i år.
Den högra har jag rensat med grep från alla maskrosor och revsmörblommor.
Idag har jag jordfräst och kantgrävt, krattat och rensat lite till.
Den vänstra delen var igenväxt med kvickrot, där har jag kört med jordfräs idag och börjat rensa med grep. Det blir inget  grävande med spade. Här gäller det bara att få bort så mycket ogräs som möjligt.
Det blir nog några vändor till med jordfräsen, för att få upp lite rötter på ytan som kan ligga i solen och torka… en annan dag.

3 thoughts on “ena delen klar….

  1. Igår fredag 21.30 såg jag ett trevligt program med Pernilla Colt. De sände från Mandelmanns trädgårdar i Rörum på Österlen. I inslaget ingick också ogräsrensning och även på Mandelmanns gör man som du dvs lägger upp kvickroten att torka några dagar för att undvika att en slår rot och börjar gro i komposten t ex. Du måste ha starka armmuskler av allt grävande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *