höstdagar

jordartskockor.jpg

Jordärtskockorna är underbara nu när de blommar. De är över två meter höga. En jätteffektiv häck, synd att de måste börja om varje år bara. Men vilken utdelning. Jag började med 6 knölar förra året. Vi åt massor på hösten sen gick jag och planterade överallt så jag har säkert en 30 plantor ute i landet och sen lite här och var i trädgården. Dock tror jag att det inte kommer bli lika stor utdelning i år, man kan inte bara krafsa lite runt plantan och få upp en massa knölar som förra året. Men allt har ju varit dåligt i år så varför inte jordärtskockorna också? Man får njuta av blommorna istället.

saltdeg.jpg

Så lite höstpyssel för småtjejer. Klassisk trolldeg: 2dl mjöl, 1dl salt och 1 dl varmt vatten, lite olja och karamellfärg. Svårare än så behöver det inte vara.

3 thoughts on “höstdagar

 1. Trolldeg… Det va roligt det… Tur att det va så salt och äckligt… annars hade man nog ätit upp allt samman… ”Jag undrar vart peparkaksdegen tog vägen?”

 2. Mmm skockor… Gott! Fast jag har svårt att hitta på recept utöver soppa och puré. Jag ugnsbakade dem någon gång, men de belv väldigt lösa och kladdiga, inte så gott.

  Mina har inte blommat i år, men jag hoppas det finns gott om skockor i jorden ändå. Nu har vi så mycket annat från trädgården att äta, så jag väntar lite, men senare i höst blir det skockor på matbordet!

 3. Jag har också skockor som inte blommar, det är bara kknoppar på dem men de hinner aldrig. Det är dom som jag köpte på mataffären. De jag har som blommar heter Bianca och köptes på trädgårdsmässan.
  De som inte blommar är däremot lättae att skala för de är liksom rundare och slätare…
  Men det är fortfarande dåligt med knölar här. Det var väl ett dåligt år även för dem.
  Pröva att riv jordärtskockor och dryga ut köttfärssås med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *