jordnötssmör och fruset vatten

I söndags när jag kom hem efter att ha varit borta i helgen var vattnet fruset. Hämtade en 10-liters hink hos grannen. Man blir väldigt medveten om vad man gör med vattnet när man bara har tio liter…

Rörmokaren fixade vattnet på nedervåningen dagen efter, men inte på övervåningen (jo, jag har två ledningar för ingående vatten) så jag kan köra diskmaskin och tvättmaskin men inte duscha.

Igår hade jag varit hemifrån i tolv timmar på jobb, vi hade ordnat föreläsning om vindkraft. Kom hem halv tio på kvällen, trött, kall och hungrig. I brevlådan låg ett stort paket. Hade ingen aning om vad det innehöll, men det visade sig vara några produkter från Urtekram. Tror inte de kunde hitta ett bättre tillfälle att skicka varuprover till mig. Gillar Urtekram och köper en hel del produkter både schampo, duschkräm och kryddor. Men deras jordnötssmör har jag aldrig testat, har snöat in på tahini senaste tiden. Nu blev det i alla fall en stor klick jordnötssmör i en burk vaniljkesella som jag köpte när vattnet frös för att spara disk, bara att äta ur burken.

Agavesirap har jag aldrig köpt, men det ska bli spännande att testa, annars använder vi mest rinnande honung som jag fått av mina föräldrar efter senaste slungningen i höstas. Chiafrön brukar dottern beställa ibland, men det är inte alltid man hittar ekologiska sådana.

Nu önskar jag bara att någon skickar mig lite choklad till nästa gång jag kommer hem sent.

 

2 thoughts on “jordnötssmör och fruset vatten

  1. Trevlig överraskning! Ja Urtekram menar jag då.. Inte att vattnet frusit. Gillar också Urtekram för de har bra priser och mycket glutenfritt. Har du inte testat torkad mango lär du göra det, så himla gott, bra substitut för godis. Jordnötssmöret är en favorit på ekologiska majskakor 🙂

  2. Ja verkligen!
    Deras torkade mango är fantastisk, bättre än godis! Jag sålde liknande från North and South när jag hade min ekobutik, de gick åt som smör, men är lite svårare att få tag i.
    Nu fungerar vattnet igen, blåste rören med hårtork!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *