köpstoppet…

… ja vad ska man säga.
Det går väl sådär, i positiv bemärkelse.

Har märkt att det inte är några större förändringar än innan jag införde det, förutom att jag inte går och kikar på loppisar lika mycket, för att bara okynnesköpa något jag gillar.

Förra veckan blev det en hel del utlägg, men inget jag kan vara utan.

Bilgrejjer; nya lampor, spolarvätska, tändstift. Mat till djuren; ankmat och kattmat. Köper ganska mycket på en gång så det kostar ju lite.
Några fröpåsar.
Hörselskydd för att kunna kapa ved (kanske jag hade kunnat låna, men jag kommer ju använda dem ganska frekvent framöver, bomullstussar duger inte i längden).
En grej till barnen blev det också; en fågelbok på rean, hmm, den kunde ju ha passerat, men de har tjatat och en fågelbok tycker jag behövs i varje hushåll, dessutom är barnen inte lika hårt hållna i köpstoppet, de måste ju få utvecklas.

Men mina funderingar är vad jag då har köpstoppet till, jag har ju ändå inte gjort några särskilda förändringar.
Redan innan årsskiftet handlade jag sällan kläder, det är mer än ett år sen jag köpte mitt senaste nya plagg i butik och då var det i ekologisk bomull.
Det mesta jag köpte förra året var saker till huset, nästan allt begagnat.

Men visst är det bra att man inser att ett köpstopp inte gör så mycket, då har man ju redan en god vana i vardagen. Jag tänker i första hand resursslöseri och miljö när jag väljer att inte konsumera.
Men just nu handlar själva köpstoppet mer om att spara på slantarna.
Den största skillnaden är att jag inte unnar mig på loppis längre.
Dessutom har det en psykologisk aspekt, jag slutar önska mig saker, under en period.
Istället blir det en morot att klara av min utbildning.
Leva snålt för att jag sedan ska kunna få ett jobb och göra de där förändringarna som jag tänker mig när jag förhoppningsvis har ett jobb.
Det handlar inte om stora saker, det mesta har med huset att göra. Typ sätta om kakelugnen och få ett trivsamt kök där det är kreativt att laga mat…

2 thoughts on “köpstoppet…

  1. Låter som kloka resonemang!:)
    Jag försöker också bara handla det som är nödvändigt. Snart måste jag t ex köpa ett eller två par Jeans till mej, går ju inte att lappa o laga hur mycket som helst…

    Loppisar är ”lite farliga” fast bättre att handla där än att köpa nya saker hela tiden. Men jag försöker att inte handla där heller för vi har redan alla grejer vi kan behöva tror jag, vi skulle nog kunna ha loppis själva;)
    ha en fin vecka!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *