Minisemester

En tältning vid vättern blev det. Hittade en alldeles öde strand. Vad kan man göra med alla runda fina stenar man hittar? Vi grävde ner dem som guldklimpar i den nya sandlådan när vi kom hem och ritade en skattkarta till barnen. Så var den förmiddagen gjord.

strand.jpg

 Jag har apropå  sandlådan börjat lägga stenar på högen med jord. Det är ju hur kul som helst att göra små murar och trappor av stenarna, som ett pussel. Fick ett lass sten av vår snälla granne, vi har ingen sten på vår tomt, ironiskt nog när vi bor i småland.
Det bästa med mitt land; ingen sten, inga sniglar (peppar peppar) inga rådjur, underbar bördig jord.
Det sämsta: Vägen ligger VÄLDIGT nära, alla kan se vad man håller på med. Men det ska vi ändra på. Ska försöka få upp (iallafall på delar) ett plank. Har tänkt göra ett sk ”reftehegn” av granslanor som man spikar tätt tätt på höjden eller liggande. Får ca 50 st av samma snälla granne. Men insåg att det bara kommer räcka till ungefär 2,5 meter . Så vi måste skaffa mer.

katt.jpg
Katten gillar halmen som jag har lagt ut i mitt kryddland. Det verkar funka bra, utökningen. Jag orkade inte gräva det större så i höstas täckte jag bara gräsmattan med tidningar och alla löv jag kunde kratta ihop och sen halm. I år har jag bara grävt hål och satt ner kryddplantorna. Några maskrosor har vuxit igenom. Men det gör de ju i  ett vanligt land också.

One thought on “Minisemester

  1. Det ser ut som om vi kör samma principer i trädgården 🙂 Mycket lättare att marktäcka än att gräva… Vad fint det ser ut i kryddlandet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *