något att se fram emot

På lördag åker vi till Italien!
Mamma och pappa har bjudit hela familjen för att fira födelsedagar. I våras när det bestämdes var jag ganska upprörd över att vi skulle flyga, jag föreslog att vi skulle åka till Danmark istället… Ingen nappade…
Jag funderade till och med på att vi i våran familj skulle bila ner…  Men nej, bara bensinkostnaderna för det kalaset… Det är sjukt att det ska vara billigare att ta flyget, och inte lite billigare…. Dessutom lockade inte tanken att bila den sträckan med tre barn…
Nåja, jag fick finna mig i att det blev resa till Italien (inte danmark) med flyg (inte bil) och idag känns det så jäkla gött att vi snart åker!!
Efter två veckors semester med mest bara regn och kyla.
En bil som har varit på lagning i tre veckor (alltså har det inte blivit någon tältning) och en förkylning som bara valsar runt i familjen så ska det bli så skönt att få komma till värmen och äta pasta.

Och ja, jag ska klimatkompensera (vilket Jonas tycker att vi gör mest hela tiden).
Kan man istället för att köpa träd i någon skog på andra sidan jorden klimatkompensera genom att plantera några äppelträd i sin egen trädgård?

7 thoughts on “något att se fram emot

 1. Man kan absolut kompensera i sin egna trädgård! Och J har rätt, ni kompenserar väl mest varenda dag?

  Ni kommer garanterat att få det fantastiskt i Italien, vi hade det underbart där i juni/juli då vi var där i 10 dagar!

  Njut och mys och tänk på den fina kompensationen i form av några härliga äpplen om ett par år! 🙂

  Kramalin

 2. Italien är ju underbart, inte minst den här tiden på året! Lite varmt kanske, men man kan ju bada och äta glass 🙂 Bästa glassen i världen!

  Jag tycker det verkar som en jättebra idé att klimatkompensera hemma i trädgården. I synnerhet som man ju nu upptäckt att lövskogar i temperade klimat (=vårt) är mycket bättre kolsänkor än man tidigare trott. Gör en skogsträdgård med fruktträd, vetja 😉

 3. Instämmer helt med Jonas och föregående kommentarer!
  Och tänk vad mycket härlig äppelmos och ringar ni kan få i framtiden!
  Ni gör så himla mycket bra för vår vackra värld. Åk iväg och NJUT av den, det mår den också bra av!
  Hälsa Italien, jag blir nästan lite avundsjuk…

 4. Jo, det är ju inte så att jag inte vill åka till Italien, det är bara det där med att flyga…
  Men en liten ”italiensk äppellund” får det nog bli.
  Jag ska försöka ta med mig lite inspiration hem!

 5. Jag gick igenom samma funderingar i våras. Det slutade med att jag bestämde mig för att släppa det dåliga samvetet och njuta av att jag fått möjlighet att åka. Jag njöt tom av maten….Hoppas ni får en underbar resa. Var rädda om er/A
  PS. jag får klimatkompensera med något annat än äppelträd, jag dunknar just nu i äpplen…Men moset är gött.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *