ny trädgård och nytt hus

Det har varit lite hektiskt senaste tiden (de senaste 1½ åren).

I somras blev jag med nytt hus och nytt jobb i Stockholm, men har fortfarande inte flyttat från mitt nuvarande boende. Det kommer ske först nästa sommar. Fram till dess förbereder jag så gott jag kan en odlingsyta i den nya trädgården. En grönsaksodling som jag kan ha i min egen trädgård! I somras var det så torrt och hårt i marken att enda alternativet var att täcka gräsmattan med kartong, halm och hästskit. Men nu har jag en yta som jag tror jag är nöjd med. En del har jag också lagt presenning på, kanske går det att gräva där i vår. Vitlöken är i jorden och sparrisplantorna har jag grävt upp och planterat om.

Egentligen borde jag ägna all min lediga tid åt huset som har ett stort renoveringsbehov, men får jag inte odla kommer jag inte bli lycklig, så jag tar mig den tiden.Till våren kommer det dock inte bli någon odlingskurs, då ska jag ägna mig åt att sälja huset i Tranås och flytta.

2 thoughts on “ny trädgård och nytt hus

 1. Hej!
  Hittade precis till din blogg. Suttit och läst till och från hela dagen och gillar den så mycket. Blir fascinerad av hur du klarar att ha hus, bil och barn och att du pluggat mitt i allt. Jag tänker ibland på hur tusan jag hade klarat mig (främst ekonomiskt) om jag blivit ensam med barn och hus. Men så är nog huskostnaderna högre här utanför Göteborg.
  Tycker så mycket om att läsa om hur du odlar, hur du tänker kring konsumtion och barnen. Du skriver om det på ett väldigt avslappnat sätt så det låter rimligt och gör-bart även för mig. Antar att det känns så för att jag kan relatera till dig på något plan. 🙂
  Så… hoppas du fortsätter skriva här! Jättefin blogg och mysigt att få följa dig i din vardag! Kram .:)

 2. Hej Johanna!
  Som du märkt så är jag inte vidare aktiv här, men jag ska försöka skärpa mig 😉
  Kul att du gillar bloggen! Ja huskostnader i storstadsområden är inte roliga (jag som nu har hus i Stockholmsområdet känner också av det….). Därför är det ännu viktigare att vara duktig på att spara i andra sammanhang. Så man har råd att bo där man vill.
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *