föredrag för trädgårdsförening

 

I veckan fick jag komma och prata för trädgårdsföreningen i Täby och Vallentuna. Har aldrig tidigare gjort något sånt uppdrag, det var väldigt roligt!

Jag tänkte ta ett litet pausår med odlingen och inte vara så ambitiös i och med flytten i sommar. Tex kommer jag bara använda upp mitt frölager och inte köpa några nya frön förutom bönor, squash och majs. Direktsådda morötter och palsternackor kan jag bara glömma då jag inte har någon bar jord att så i. Bara nylagda bäddar med halm.

Men när jag gick igenom gamla bilder för att ha med på föreläsningen, från tidigare odlingsår, blev jag väldigt sugen på nya projekt. Det som blev uppenbart för mig när jag tittade på bilder från flera år bakåt är att det hänt mycket, jag gör lite varje år och jag märker det inte alltid själv, men i backspegeln så ser jag skillnaden. Nu ser jag fram emot att vara på en plats hela tiden, inte flänga fram och tillbaka och aldrig riktigt kunna följa upp.

I och med att jag är en vecka i Stockholm och en vecka i Tranås hinner jag precis påbörja något och sen ska jag åka till det andra stället. Som två parallella universum…

Bilder från tidigare år i landet där alla sommarblommor sått sig själva.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *