ojämnheter…

Att det är en aning ekonomikris i en del Eu-länder har jag ju förstått och i USA och på andra håll i världen med för den delen…
Men idag hörde jag på radion om att Schweiz hade problem, för där gick det för bra… ??? Valutan var för stark och då blev konkurrenskraften lägre jämfört med Eu-länderna… hur knepigt kan det bli…
Apropå de andra länderna i Europa tyckte någon expert att vi behöver mer av gemensamt politiskt styre i Eu, jag förhåller mig skeptisk.

Ett annat Eu-problem som verkligen oroar mig just nu är blåbären,,, eller snarare dvärgbandmasken som hittats hos våra svenska rävar.
Får vi i oss dess ägg genom blåbären kan de bilda en svulst i levern som inte går att göra något åt och är mycket smärtsam. Det kan gå många år innan man upptäcker den.
Jag vet faktiskt inte om jag vågar låta barnen äta blåbär i skogen, det går att värma upp dem, men hur gott är det, blåbär ska ätas färska.
Eftersom Sverige inte längre får ha kvar regleringen att alla hundar som kommer in i landet ska avmaskas kommer vi se mer av dvärgbandmasken i framtiden.
Det ska vara lika för alla, fler gemensamma problem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *