pimpel

Jag har ätit fisk! Och jag mår bra….

Under mina 17 år som vegetarian åt jag under en period fisk, men nu är det mer är två år sedan.
Jag kunde inte riktigt motivera det med att det är så enkelt när man äter borta, när man hör om utfiskningar av haven, när jag  inte ens tycker att det är särskilt trevligt att äta…
Men på midsommar gjorde jag ett undantag, sill till potatisen!
Och dan efter var vi ute och pimplade strömming. Såklart jag måste äta den med.

Men det kommer inte bli några fiskpinnar eller någon lax från Ica, så det så.

stromming

midsommar stromming

En gång kläckte jag ur mig att jag kunde tänka mig att äta kött om det är vilt och om jag själv har skjutit det.
Det känns väldigt avlägset, jag har verkligen inte jägarambitioner, men tanken känns liksom lite ärligare, precis som att odla sina egna grönsaker.

4 thoughts on “pimpel

 1. Visst har man större förståelse för köttätande som inte bygger på den helt förkastliga och miljöovänliga köttindustrin. Jag har dock svårt att se hur man kan finna ett nöje i själva jakten och tycker att det verkar vara en väldigt primitiv sida av människan som gör sig till känna där. Hela ”vi är ett jägarfolk-argumentet” faller ju på att vi utvecklats en hel del sedan jägartiden. Det gäller allt annat i samhället, men när det kommer till köttätande brukar människor ändå tycka att det är ett lämpligt argument att använda. Blev lite flummigt nu, men du förstår säkert hur jag menar!

 2. Jag är varken sugen på att äta kött eller jaga…
  Men det här med primitiva drifter tycker jag bara är något positivt, (om man nu ska analysera så).
  Att odla är ju också något sorts primitivt behov, liksom att vilja ta hand om sina barn osv osv och jag vill gärna se mig själv som en omodern människa när det gäller sådana saker.
  Många gånger har jag tänkt att om jag tillbringar någon längre tid hos tex samer i norrland, då kan jag tänka mig att äta renkött, där fyller liksom köttet en funktion, djurhållningen är human, djuren lever liksom i symbios med människan, och köttet behövs för att man ska kunna överleva på en sån plats och i en sån kultur.
  Men att köpa paketerat kött på Ica känns lika otrevligt som… ja….. att äta kött….

 3. Hej.
  Jag är ju då köttätande. Men också grönätare. Dvs. att jag äter vegetariskt flera dagar i veckan men äter också kött och fisk andra dagar. Troligtvis övervägande köttätande. Jag vill ju väldigt gärna äta mitt eget kött men det får jag inte alltid. Men oftast :-). Bor inte på en bondgård utan i en villa på landet och försöker få till det, vi jobbar heltid i världen utanför bodnesammhället och självhushålllivet. Ibland blir jag ”tvungen att köpa köttet” från en bonde… I värsta fall så blir det ett och annat paket bacon från affären. Ibland får jag kött från grannen som är jägare och det minskar ju handlandet från kommersiella marknaden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *