rädda djuren

För några veckor sedan fick vi se bilder på angorakaniner som blev plockade på päls, levande.

Det visades grymma bilder på lilla aktuellt och dottern var minst sagt berörd. För att lindra hennes sorg och göra något konstruktivt av ilskan berättade jag om organisationen Djurens rätt och att man faktiskt kan hjälpa till genom att stötta dem i sitt arbete, för alla djur som far illa.
Det tog fart och hon ordnade en insamling tillsammans med några skolkompisar, helt utan min medverkan.
Nu har vi satt in 180 kr på Djurens rätts konto som en julgåva.
Hoppas att hon också har känt att hon har varit med och kunnat göra världen lite bättre.

Vår egen djurhöst har varit intensiv…
I augusti skaffade jag tre marsvinshonor till barnen i födelsedagspresent. Det visade sig ganska snart att en av dem var dräktig och vi kunde lista ut att den ena honan inte var en hona…
När hon hade fött två små söta ungar (marsvinsungar är helt färdigutvecklade när de kommer ut) fick hon bo tillsammans med den andra honan som så småningom också visade sig vara en hanne… Av tre ursprungliga marsvin var alltså två hannar och plötsligt hade vi fem stycken.
Nu ska vi snart ge bort hannarna och hoppas på att de små är honor. Tre veterinärer har tittat på dem och kunnat konstatera att de åtminstone är av samma kön… förmodligen honor. Det är tydligen inte lätt att avgöra… Eventuellt är mamman dräktig igen eftersom hon fick bo tillsammans med den andra hannen en vecka efter hon hade fött. Jag för min del hoppas att den här ofrivilliga marsvinsaveln snart är över.

 

 

2 thoughts on “rädda djuren

 1. Hej, och så rörande att läsa om din dotters engagemang och hennes klasskompisars insamling. Hälsa gärna och tacka henne från oss, vi lovar att göra allt vad vi kan för att använda deras insamlade pengar på bästa sätt!

  Med vänliga hälsningar,
  Peter Nilsson
  Djurens Rätt

 2. Det ska jag göra!
  Det känns bra att det finns organisationer man kan stötta ekonomiskt när man själv inte har kunskap och tid att lägga.

  /Emelie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *