så var det slut på säsongen…

…nästan i allafall. Inatt kom första  frosten. Alla squashplantor säckade ihop. snyft.

1-squash.jpg

Men några fina fick jag, men inte mer än 8 st (jämfört med förra årets ca 50 st)
Jag tänker ofta att vi har det så bra som bara kan åka till mataffären och köpa oss squash och potatis om skörden skulle gå fel. Det är inte allt för länge sen man fick svälta under vintern, och på andra håll i världen är det så än… Man har det för bra, eller rättare man har inte vett att  uppskatta det.

2-squash.jpg

Här är den finaste squashen.

Jag har fått några nytillskott i trädgården.

Igår var vi och hämtade bikupan!!

1-bikupa.jpg

Det var riktigt spännande när vi skulle frakta hem 7 kupor på flaket på en pickup (det var bara en som skulle till mig) Jag hade ingen riktig skyddsklädsel men ett myggnät över huvet funkade bra. Ett stick fick jag.

Det är lustigt hur kul det är att ha dem i trädgården och hur man känner för ett gäng insekter… Jag tyckte riktigt synd om de få stackarna som inte var inne i kupan när vi stängde igen dem och åkte. De har ju inget hem kvar nu…
Nu gäller det bara att sätta sig in i hur de ska skötas och hoppas att de överlever vintern.

Ett växthus har också hamnat här i trädgården. Vi fick det av en kompis som inte använder det och även ett förrådshus som behöver renoveras lite och som sen ska bli hönshus.

1-vaxthus.jpg

Nu finns det mycket att se fram emot och göra. Det är kul med lite djur i trädgården, jag längtar efter hönsen.

Dagens citat: ”Om alla bin försvann så skulle 80% av jordens växtlighet dö. Om alla människor försvann skulle det inte hända någonting, naturen skulle bara återhämta sig. ” enligt bigubben vi hämtade kuporna hos. Så det är ju faktiskt en miljöpolitisk insats man gör när man har bin…

6 thoughts on “så var det slut på säsongen…

 1. Shit vad du har haft mycket för dig. Inte konstigt att det va ett tag sedan du skrev, bin, växthus, skörd och förråd. 🙂

  Men är inte typ Jonas alergiskt mot stick? I alla fall myggor… Borde inte bin vara samma sak… kännd ju lite dumt att placera dem på tomten då.

 2. Vem vet, bina kanske är allergiska mot Jonas…
  Jo jag har inte skrivit på ett tag, men det beror på att jag har varit ute i den ”riktiga världen” och jobbat i två veckor.
  Har inte varit sugen på att sitta framför datorn när jag kommit hem på kvällen då.
  Och växthuset och förrådet får jag tacka pappa för (att det kom hem alltså, jag fattar inte att de fick upp dem på släpkärran…)

 3. Hehe jo jag hörde av pappa att han hade hjälpt dig med det 🙂

  Ja juste du är ute och jobbar nu igen… Känns det skönt att vara back in bissiness igen? Jag har ju själv börjat jobba förfullt nu… Jag precis blivit anställd hos Cherry som BlackJack dealer på uteklubbar, men kommer nog att sluta där och börja jobba som Dealer på CasinoCosmopol istället 🙂 Sen har jag ju också Action People på sidan av…

 4. Då gäller det att ha tungan rätt i munnen på jobbet! Jag antar att det gick bra i lördags?
  ”Back in business” vet jag inte… Det var ju bara tillfälligt, kul var det, men det var ju rena semestern jämfört med att vara här hemma. Jag blev ju inte ens hungrig, så lite rörde jag på mig.
  Vad är Action people?

 5. Action People är det eventföretaget som jag har jobbat med det senaste året. Mest står jag i Ica och Coop och håller i en provsmakning på någon vara som jag ska försöka tvinga på folk… Nu på fredag tillexempel ska jag försöka sälja Natur Diets nya soppa (bara micra i ugnen för god varm smak). Deras förslag på önningsfras var ”Hej, är du intresserad av nästa steg inom måltidsersättning?”

  ”NaturDiet soppa för trygg viktminskning”…

  Snacka om att jag börjar tröttna på det företaget!

 6. Du måste sluta där annars kommer jag och demonstrerar! 😉
  Bättre att låta folk spela bort sina pengar än att lägga dem på skräpmat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *