som en öken

Det jag längtar mest efter just nu är regn! Det är så torrt så det dammar i landet.

Potatisen klarade sig fint från sina frostskador och har växt på bra, men lite väta skulle inte skada. I år har jag vattnat relativt mycket, jag brukar oftast undvika det  på friland. Ingenting har dukat under i min trädgård tidigare pga för lite vatten. Men nu klarar sig inte utplanterade grödor utan en dusch då och då. Det mesta står ganska still i växten sen några dagar trots en del vattning. Det blir dubbelt tråkigt med för lång tids torka eftersom gräsmattan inte levererar, så nu har jag slut på täckmaterial, som är så välbehövligt. Jag har beställt ännu en bal ensilage av en annan bonde eftersom den första inte hunnit leverera, jag förstår om det är sämsta tiden just nu att köra runt med ensilagebalar till hobbyodlare, så lagom till regnet kommer står jag kanske här med massor av ensilage och det skulle ju inte skada… förra året lyckades landet bryta ner både en ensilagebal och en halmbal i fullstorlek.  Ingenting av det finns kvar idag.

 

 

I tunneln har jag låtit bli att gödsla, förra året grävde jag ner biokol under tomatplantorna och fick mycket frodig bladmassa men nästan inga tomater. För mycket kväve förmodligen. Halva tunneln innehåller chili och resten tomater, jag har även planterat tomater ute längst min södervägg.

 

 

I höstas täckte jag gräsmattan längs väggen med tidningar och tjocka lager gräsklipp, i våras kom det ändå upp en massa perenner där rakt genom täckmaterialet, egentligen visste jag inte att de växte där eftersom jag alltid klippt gräset nära huset. Snacka om att bida sin tid. Började med att rensa bort dem och planterade sedan tomaterna rakt ner genom täcket.

 

Det märks verkligen att försommaren har varit varmare och torrare än förra året då det bara regnade och var kallt hela juni. Jag har inte sett några sniglar framme på flera veckor och prästkragarna blommar nästan en hel månad tidigare än i fjol. Det är spännande med väder!

 

 

3 thoughts on “som en öken

  1. Wow. Vad fint det blivit! Har inte varit in på din blogg på länge så det var kul att läsa/titta ikapp 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *