Tomattunneln levererar

Självklart fick tunneln följa med i flytten. Den blir bara mer och mer skev för varje gång jag flyttar den. Tredje platsen nu, efter första placeringens oturliga incident.

Men det spelar inte så stor roll hur tunneln ser ut, bara den ger skydd och värme.

Förra hösten la jag ut kartong och halm på en 18 kvm stor yta, precis i kanten av cypresshäcken och i våras monterade jag tunneln på den ytan. Tomatplantorna grävde jag ner direkt genom täckmaterialet, fick hacka mig igenom den papp som inte förmultnat. På ena sidan blev bladen lite lila i början på säsongen vilket jag åtgärdade med gödselvattning, tänkte att det kunde vara fosforbrist, möjligen på grund av att cypresserna snodde mycket näring.

I mitten av tunneln lyckades gräset ta sig igenom täckmaterialet, eftersom jag hade gått och sparkat runt halmen, men det var lätt att rensa bort.

Eftersom jag har en mycket djupare borrad brunn nu än jag haft tidigare, vågade jag vattna mer än de senaste åren. Det gav resultat.

Jag fick plocka in alla tomater för någon vecka sen, då det började bli frost på nätterna. Nu ligger det gröna tomater överallt inomhus för eftermogning.

Tunneln kommer jag inte använda till någon vinterodling i år utan ska satsa på att få till bäddar med jord i den först och kanske gräva ner lite långtidsgödslande biokol som jag preparerat under sommaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *