tunnelkatastrof

Tidigare i veckan blåste plasten på min odlingstunnel av en natt. Ut kl 6 på morgonen för att försöka förankra. Hittade ett rep och slog över i sicksack. Senare köpte jag ett nytt rep så totalt 40 meter lina såg till att hålla tunneln på plats. Igår förstärkte jag plasten i reglarna längs alla sidor vid marken, med häftpistol. Planterade om alla kronärtskockor och ställde ut. Kände mig nöjd, glad och hoppfull inför våren…

 

Vid 4-tiden i natt vaknade jag med ett ryck, sådär som man gör när man hör något illavarslande ljud. Det blåste! Upp och försöka se något i mörkret. Tunneln stod kvar men det fladdrade olycksbådande i plasten. Svårt att somna om efter det, att ligga och lyssna på ljud mitt natten är något jag ogillar starkt. När det började ljusna vid 5-6 gick jag ut och försökte göra något åt eländet, men det var redan försent. Det viktiga nu var att se till att inte alltihopa blåste iväg över ängen. Som tur var lyckades repen hålla kvar plasten på bågarna och själva stommen stod stadigt om än lite knäckt.

 

Det blir ingen mer odlingstunnel för mig i år, jag orkar inte oroa mig när det börjar blåsa på nätterna, även om jag lyckas laga den här, vilket jag betvivlar, eller köper ett nytt överdrag. Det var en intressant och kort säsong med växthus. Men jag känner mig också en aning upplyst. Mitt andra byggprojekt; vedskjul, måste bli stadigt, vädrets makter är inte att leka med!

 

4 thoughts on “tunnelkatastrof

 1. Nej vad trist! 🙁 Får bli ett hemmabygge av fönster nästa gång kanske? 🙂 Vedboden ser ju riktigt fin ut iallafall 🙂

 2. Men oj va trist med odlingstunneln, har haft funderingar på att köpa något liknande men efter att ha läst ditt inlägg så känns det som att det vore bättre att satsa på att bygga ett eget återbruks bygge med gamla fönster, mm…

  Märks att det var länge sedan jag tittade in här nu, mycket allt läsa ikapp. =)

  Ha det gott!
  Kram
  Sanna

 3. Ja vad ska man säga. Visst är det ett bakslag men en påminnelse om naturkrafter som är ssååå starka. Jag kan riktigt se dig mitt i räddningsaktionen!
  Men livet går vidare och Du ger ju 110% i allt. Spotta i nävarna och se det positiva!
  Kunde inte hjälpa men jag fick ett litet leende på läpparna när jag läste. Och bilden på blåsande plast med en stol i mitten är ju ett konstverk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *