vad är mest klimatsmart

Idag jobbade jag till 16.30, sen åkte jag hem i 1½ timme för att elda.
Det var 16 grader i huset…
Hann äta lite mat och släppa ut katten.
Sen åkte jag tillbaka in till stan igen för ett möte med våra sammarbetspartier i kommunen.

Jag har fortfarande inte satt igång några av mina elradiatorer i huset (förutom ett litet på toaletten som blir så kall).
Men, undrar jag, hade det varit smartare att sätta igång elvärmen i huset och struntat i bilresan fram och tillbaka på drygt 3 mil rent miljömässigt eller är en bilresa med bensinbil kombinerat med vedeldning bättre ur klimatsynpunkt (jag har ju förnyelsebar el, men den är direktverkande)?

Det här borde jag kunna räkna på, men,,, det får bli en annan gång.
Jag fick iallafall varm mat lagad på egna grönsaker från trädgården och katten blev glad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *