vårkänsla

Idag var det så härligt väder, så jag var bara tvungen att gå ut och ”pyssla” lite i landet. Jag krattade ihop vintertäcket och det blev en liten limpa av halm och löv som jag antingen kommer använda till att täcka med i sommar eller ha som start för en kompostlimpa, eller så gräver jag ner det och har det som stomme i en bädd… hm.

plantering-3.jpg

För några dagar sen började vi plantera inne; några kronärtskockor, chili, paprika (ifall jag får ordning på växthuset) persilja och några blomstertobak (för det måste man bara ha).

plantering-1.jpg

Jag gör små krukor av tidningspapper med hjälp av en krukmakare, köpte en på trädgårdsmässan förra året i april. (Jag vet att det finns att köpa på runåbergs fröer).
Då höll ”krukorna” ända till utplantering, få se om de håller nu med när jag sår lite tidigare. Det som är bra är att man sätter ner hela krukan i jorden, den förmultnar, och så gillar jag ”gör det själv”-grejjen.

plantering-2.jpg

3 thoughts on “vårkänsla

 1. HEJ!
  Vilken bra blogg du har Emelie! Kanon. Ett tips på en annan intressant sida är http://www.locavores.com – dvs att äta lokalt odlad (inom en viss radie) mat och tillverkade produkter.

  En annan bra rörelse är no shampoo; “no-’poo do”. Dvs att inte använda shampo som
  förstör naturen. Har inte hittat ngt specifik sajt om det men finns info om man googlar.

  Stor kram!
  Ulrica

 2. Hej Ulrica! Vad kul att du har hittat hit! Har du fått adressen från mig?
  Tack för länktipset, ska genast kolla.
  Kram

 3. Hejsan!
  fick adressen av Fredrik i lördags – vi var på Carolines fest.

  Stor kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *