butiken…

…går lite på halvfart. Det känns som man duttar lite här och lite där. Läser lite på skatteverkets hemsida, beställer produktkataloger från ekogrossister, kollar butiksinredningar på blocket och funderar på namnförslag.

Var på ett möte idag med en massa andra företagande kvinnor, det ska starta något sorts nätverk här i stan. Bra, för då kan man kanske få gå kurser eller få en mentor, och en massa gratisreklam. Det är alltid bra att synas. Förutom den där pressen att jag inte har något att visa upp än…

I lördags gjorde vi en liten studiebesöksrunda och hälsade på Mylla en ekobutik i Aneby och Bikupan ekobutiken i Jönköping, fick lite tips och råd.

När jag börjar blanda in en massa annat folk i mina drömmar och prata om mina/våra idéer kan jag ganska lätt få prestationsångest. ”Nu måste det ju bara bli bra, vad skulle de annars tycka?”
Men jag försöker påminna mig själv hela tiden att det här är min dröm och jag tar det i den takt som passar mig. Det måste jag göra annars kommer jag aldrig orka och det kommer inte vara roligt.

kronartskocka.jpg

  kronärtskocka i mitt land -06

6 thoughts on “butiken…

 1. Jag tror dina ideer och tankar om affären blir jätte bra, det är ju för dej själv som du ska göra det och blir andra nöjda är det ett +!
  Du får inte tänka på vad alla andra vill eller tycker!!

  Wiktoria

 2. Det tar tid att utforma ideer på ett vettigt sett! Helst vill man ju att allt ska hända NU, men mitt råd är att du ska passa på att njuta av planeringen, det är ju kul! Det är ju nu du kan utveckla ideerna och drömma om hur du skulle vilja ha det för att sedan realisera på ett bra sätt. Och vad alla andra tycker ska du inte bry dig om, det är din dröm och ditt företag och alla kommer alltid ha åsikter om det ena eller det andra, oavsett hur du väljer att göra.
  En annan sak, du ska starta med några andra? Handelsbolag eller AB? Tänk på att ni är ekonomiskt ansvariga Privat om det är handelsbolag, om en av dina kollegor gör något dumt (eller om butiken brinner och ni inte har fullvärdig försäkring tex) kan det drabba dig och familjen ekonomiskt. (Vill inte skrämmas, men det hände min pappa som blev blåst av sin svåger(!!) och han gick i personlig konkurs och det tog femton år att bli av med alla skulder.) Se till att ha full ingblick i ekonomin om ni startar HB och kanske helst någon extern som kan ”varna” om något verkar knasigt, för alla inblandades skull, är mitt råd. Skriv också papper med J. om att han aldrig kan bli ekonomiskt ansvarig (om ni är gifta blir han ju automatiskt det annars) för företaget och en ev. konkurs. Inte så kul att göra kanske, men viktigt OM det mot förmodan skulle gå snett på något vis…

 3. Tack för tipsen!
  Ska verkligen tänka på det där med J.
  Det blir kommanditbolag, jag är ansvarig den andra tjejen är delägare men inte ansvarig, varken för skulder eller beslut. Men fördelen är att hon kan lägga in pengar och jobba åt mig/oss utan att jag behöver anställa henne eller att hon jobbar svart.
  Sen är det skönt att vara två som är engagerade och man koan bolla idéer mellan sig, även om jag är drivande.

 4. Hej!
  Vad kul att höra att din dröm börjar att mer än gro. Men jag tror, som du säger, att det är väldigt viktigt att inte göra saker och ting för fort. Ofta är en dröm härlig just bara för att det är en dröm. Man vill inte att det ska gå för fort helt enkelt. Våga drömma och ta den tid det tar. 🙂
  Lycka till med allt.
  Namn förslag: ”Ekot i byn” eller kanske ”Ekot mellan husen” 🙂

 5. ta det lugnt ,det tog Kamprad ett helt liv att bli en av världens rikaste

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *