Idag plockade jag in två korgar rabarber från trädgården som vi gjorde rabarberpaj av på Rås.
Det här pajreceptet har vi mest använt till blåbärspaj, men det går att byta ut mot andra bär, jag blandade rabarberna med lite frysta jordgubbar
Bärpaj
150 gr smör
3 dl mjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
Fyllning;
3 dl bär
2 dl creme fraiche
½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
Blanda ihop ingredienserna till pajdegen tryck ut den i en form, ca 28 cm i diameter.
Rör ihop bär, creme fraiche, socker och vaniljsocker. Tillsätt ägget. Häll smeten i pajskalet.
Grädda pajen i 175 grader i ca 30 minuter. Den får inte gräddas för länge då blir den inte seg och god.
Hej svejs!
Gjorde den när vi hade gäster, supergod och uppskattad!
Hade bara rabarber.
Wiktoria ;O) ;O)