Om mig

Hippihäxan är ett ”smeknamn” jag fått när jag är för flummig eller har konstiga idéer.
Mitt riktiga namn är Emelie Emanuelson.

Konsumera mindre, producera mera själv, speciellt då allt ätbart, är mitt motto.

Bloggen började som en trädgårdsblogg, då odling är min stora passion.
Tidigare handlade bloggen mycket om miljö, vegetarisk ekologisk mat och att leva själv i hus på landet med barn och katt. Nu är jag mest tillbaka på trädgård igen. Jag bor idag på Ingarö i Stockholms skärgård, efter många år i norra Småland.

Mitt arbetsliv har nästan alltid handlat om mina intressen, jag har drivit en egen ekomatbutik, Glad mat i Tranås. Jag har varit köksansvarig och trädgårdsansvarig på en ekologiska kursgård. Jag har arbetat i andra ekologiska odlingar, samt varit kursledare för grönsaksodlingskurser på folkhögskola.

De senaste åren har jag arbetat med energi-och klimatprojekt på olika Energikontor, för närvarande i Stockholms län, med den kommunala Energi-och klimatrådgivningen.

Alla bilder på bloggen är mina egna, annars anger jag det i inlägget.

Mejla mig: hej@hippihaxan.se

5 thoughts on “Om mig

  1. Hej! Jag gillar din blogg jättemycket, jag tröstar mig lite med dina bilder i min avsaknad på eget grönt. Försöker vända det till inspiration istället att göra det bästa av den en och en halv kvadratmeter odlingsbar yta jag har… 🙂

  2. Hej!

    Jättekul att du startat butik för att få gladare mat till Tranås!
    Jag har bara lite samvetskval att jag inte tittat in och handlat hos dig ännu, men jag kommer, är bara lite trög i starten 🙂

    Fram för fler företagsamma kvinnor. Jag skulle behöva bli en , för att komma vidare i livet!!

  3. Vilken trevlig hemsida du har och vilka bra tips du ger. Många får säkert inspiration av dej, som ung aktiv mamma och du jobbar verkligen med ekologiskt och miljötänkande liv. GRATTIS!

  4. Fantastiskt trevlig blogg som jag snavade över just nu! /Bengt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *