En nygammal favorit som alltid är lika populär bland gäster och matkursdeltagare;
Isas festgratäng
4 palsternackor
1 squash
1 purjolök
1 gul lök
200 gr champinjoner
100 gr trattkantareller
1 burk krossade tomater
2 msk olja
1 burk creme fraiche
1½ tsk örtsalt
1½ tsk oregano
½ dl hackad persilja
1 dl riven ost
Skiva palsternackan i centimetertjocka skivor.
Förväll dem i vatten några minuter.
Strimla squash, purjo och lök.
Fräs alltsammans lätt i lite olja. Låt svampen fräsa med.
Tillsätt tomatkross, creme fraiche och kryddor, låt allt sjuda ca 10 minuter.
Lägg palsternackan i botten på en gratängform och slå över svamp och tomatröran.
Strö över osten och gratinera i 20 minuter i 225 grader.
Receptet kommer från ”Mat som det är någon mening med” MOW
Vad gott det låter – det receptet knycker jag! Tack!